علی اکبر حسینی محراب در نشست آغاز سال زراعی کشور که به صورت ویدئوکنفرانس با وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد با اشاره به طرح زراعت چوب در استان بیان کرد: این طرح با همکاری دستگاههای مختلف در استان کلید خورده و در کنار ایجاد فرصت اشتغالزایی و تکمیل زنجیره صنعت چوب در کنترل کانونهای ریزگرد خوزستان اثر گذار است.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ هزار هکتار زمین برای اجرای این طرح در استان مشخص شده است، افزود: طرح زراعت چوب با همکاری اداره کل منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان در دست اجرا است.
استاندار خوزستان با تاکید بر تسریع اجرای این طرح مهم در استان بیان کرد: اگر این طرح در مدت سه تا چهار سال عملیاتی شود، کشاورزان میتوانند از هر هکتار بیش از کشت زعفران درآمد کسب کنند.
وی با بیان اینکه کارخانههای استان نیز به صورت تضمینی خرید چوب را در دستور کار دارند، افزود: برای اجرای این طرح بزرگ و مهم نیاز به همکاری و حمایت دستگاههای مربوطه هستیم.
حسینی محراب با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی حمایتهای خوبی از بخش کشاورزی استان داشته است، بیان کرد: انتظار میرود در خوزستان که توسعه و اشتغال آن به کشاورزی وابسته است، فعالیتها و طرحهای قویتری در این حوزه اجرا شود.
وی با اشاره به سایر طرحهای کشاورزی پیگیری شده در استان افزود: نیشکر نیز از دیگر محصولات کشاورزی است که در استان در سطح بالایی کشت میشود، همچنین در کشت خرما، کلزا و چغندرقند خوزستان در کشور سرآمد است.
استاندار خوزستان گفت: یکی از مهمترین طرحهای کشاورزی استان ،طرح ۵۵٠ هزار هکتاری مقام معظم رهبری است که در مرحله نخست٣٠٠ هزار هکتار از این طرح انجام شده است.
مقرر شده دولت ۲۰ درصد سهم خود ازنیشکر را برای تکمیل طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اختصاص دهد.
وی با اشاره به سهم بالای تولیدات باغی در استان افزود: با توجه به سهم بالای تولیدات باغی، زراعی و صیفی جات دراستان خوزستان نیازمند پایانههای صادراتی برای صادرات محصولات کشاورزی به سایر کشورها هستیم.
اجرای آبیاری زیرسطحی در حوزه کشاورزی خوزستان
حسینی محراب با تاکید بر توسعه اجرای آبیاری زیر سطحی در استان گفت: اجرای آبیاری زیر سطحی در استان با جدیت دنبال میشود و٢٠٠ تا٣٠٠ هکتار توسط نیشکر و بخشهای دیگر در استان برای جلوگیری از تبخیر آب اجرایی شده است.
آبیاری قطره ای زیر سطحی تکنیکی از آبیاری قطرهای است که محل خروج آب زیر سطح خاک قرار دارد، این روش با به حداقل رساندن تبخیر آب، از کارآیی بیشتری نسبت به آبیاری سطحی برخوردار است.
استاندار خوزستان با تاکید بر توسعه شیلات در استان بیان کرد: کشورهای منطقه نیازمند تولیدات شیلاتی هستند و خوزستان میتواند نیاز این کشورها را تا حد زیادی تامین کند.
وی ادامه داد: شوشتر و دزفول در تولید ماهی خاویار موفق هستند و باید به حوزه شیلات به عنوان یکی از منابع درآمدی خوب استان توجه کرد.
حسینی محراب با بیان اینکه کشت گلخانهای در بسیاری از مناطق استان نتایج خوبی داشته است؛ بیان کرد: اگر کشت گلخانهای یک طرفه و ارزان قیمت در استان انجام شود، خوزستان به یکی از قویترین قطبهای کشت گلخانهای به ویژه در تولید میوههای گران قیمت گرمسیری تبدیل خواهد شد.
وی افزود: کشاورزان ما باید فارغ التحصیلان رشتههای دانشگاهی امور زراعی، باغبانی و اموردام باشند تا شاهد پیشرفت راهبردی در این بخش باشیم.
منبع: ایرنا