حجت الاسلام رضا کلاهکج شامگاه گذشته در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی خوزستان با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) اظهار داشت: بیبرنامگی آفت زندگی است و کلام معصوم نشان دهنده اهمیت اشاعه فرهنگ و داشتن برنامه در زندگی است و در راستای دستیابی به راهکارهای عملی با برنامه بودن، خواندن کتاب یک عامل مهم و محوری است که بدون تردید بازتاب آنچه خوانده میشود باعث حرکت به سمت برنامهریزی وموفقیت خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور بسیار کم است گفت: یک ایده خوب و جالب توجه برای افزایش سرانه مطالعه این است که با روزی یک صفحه کتاب خواندن میتوانیم به تدریج به مطالعه کردن عادت کنیم از کتاب خواندن لذت برد و این امر قطعا روشی موثر برای افزایش آگاهی در جامعه، ارتقای سطح مطالعه و حال خوب مردم میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این آیین گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اشاعه فرهنگ ناب رضوی است و چه چیز بهتر از کتابی است که جامعه را بیش از پیش به سمت امام رضا (ع) این ساحت مقدس و منور نزدیک کند.
همچنین در این مراسم سید مهرداد موسوی، مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان، مهمترین شاخص در ارزیابی فرهنگ جامعه را کتاب و کتابخوانی دانست و عنوان کرد: یکی از مهمترین کارها در کشور ترویج فرهنگ کتابخوانی است که قطعا ارتقای فرهنگ کتاب باعث ارتقای سطح دانش و دانایی جامعه میشود.
وی با بیان اینکه خردمندی مفهومی جامع و گسترده است است و انسان خردمند خیرخواهی را برای تمامی بشریت آرزو میکند تاکید کرد: انجام کارهای خوب در راستای علمآموزی و کسب بیشتر دانش و فضیلت میسر میشود.
موسوی با اشاره به یک فیلسوف فرانسوی که از دانایی به عنوان قدرت تعبیر کرده و جمله او در محافل اروپا سروصدای زیادی ایجاد کرده است اظهار کرد: بزرگان ایران زمین در حدود ۱۱۰۰ سال پیش درباره دانایی و قدرت آن سخن گفتهاند و به ترویج علم و دانایی تاکید داشتند.
وی در همین زمینه ادامه داد: ایران جایگاه رفیعی در حوزه فرهنگی دارد. از این رو، انتظار میرود جهت ارتقا و فرهیختگی هر چه بیشتر جامعه تلاشی مضاعف کنیم که قطعا مهمترین کار فرهنگی کتابخوانی است.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان اضافه کرد: مشارکت افراد و حضور تمامی اقشار جامعه اعم از کودکان، نوجوان، جوانان و بزرگسالان نشان دهنده این است که ما میتوانیم مسایل فرهنگی را از طریق برگزاری چنین مسابقات و جشنوارههایی اشاعه و ترویج دهیم چراکه هیچ امری برای بشریت بالاتر از دانایی نیست.