به گزارش بهین خبر، دکتر محمد صباییان یکشنبه بیانکرد: تولید نانوذرات فلزی با استفاده از لیزرپالسی نانوثانیه با عنوان روش “کندوسوز” لیزری در دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شده که این روش در کشور به ندرت انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه از جمله مهمترین کاربردهای نانوذره، درمان سرطان است افزود: نانوذره با اتصال به داروی شیمی درمانی و فقط در نقطه مورد نظر بدن فرد بیمار با تابش لیزر مادون قرمز اثردارد.
صباییان ادامه داد: این تحقیق با همکاری گروه شیمی و ژنتیک و در آزمایشگاه مراحل توسعه خود را سپری میکند و هنوز وارد فاز انسانی نشده است.
عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به کاربرد لیزر در صنعت هواشناسی اظهارکرد: پروژه لیدارهواشناسی برای مشخص کردن غلظت گرد وغبار در مرکز تحقیقات طراحی و ساخته شده که هزینه ساخت این دستگاه چندین برابر کمتراز نمونه وارداتی از خارج از کشور است.
وی به تولید آب پلاسمایی اشاره کرد و گفت: در این تحقیق، آب در معرض پلاسما، خاصیت میکروبکشی پیدا میکند که این پژوهش با همکاری دانشکده دامپزشکی و بر روی چند نمونه باکتری و تک سلولی انجام شده است.
صباییان در خصوص پروژه مشترک با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان توضیح داد: برخی بذرها به علت داشتن پوسته سخت به سختی جوانه زنی میکنند اما با خراش دادن بذرها با لیزر در یک طول موج خاص با توان مشخص، سرعت جوانه زنی بذرافزایش مییابد.
مدیر مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران ادامه داد: این پژوهش به یک محصول فناورانه تبدیل شده است که در حال حاضر مراحل ثبت اختراع را میگذراند.
وی در زمینه ارتباط با شرکتهای دانشبنیان نیز بیان کرد: از جمله این پروژهها میتوان به طراحی و ساخت طیف سنج نشری با توان تفکیک بالا در یک بازه وسیع طیفی به عنوان یکی از پیشرفتهترین طیف سنجها اشاره کرد.
صباییان در ادامه با اشاره به دیگر پروژههای تحقیقاتی در مرکز لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دستگاه اندازهگیری قطر نانوذرات با استفاده از لیزر در مایعات و طراحی و ساخت سنسور تشخیص گاز برای تشخیص گاز متان، اتان، بخار آب و … در مقادیر بسیار کم از جمله طرحهای تحقیقاتی است که در پالایشگاهها و صنایع نفت و گاز کاربرد دارد.