دکتر محمد قربانی اظهار کرد: هر چند برای همکاری با شرکتهای دانش بنیان، بخشنامهای به ادارت و دستگاهها ابلاغ شد اما از آنجا که این بخشنامهها متولی پیگیری ندارند پس ضمانت اجرایی نیز ندارند و شرکتها دچار مشکلاتی میشوند.
وی افزود: با توجه به اینکه شورای عالی فناوری در استان خوزستان شکل گرفته و دبیری این شورا به عهده پارک علم و فناوری است اگر پارک متولی این بخشنامه شود، مشکل حل میشود.
دبیر کنسرسیوم نفت، گاز و پتروشیمی پارک علم و فناوری خوزستان گفت: عمده مشکل شرکتهای فناور و دانش بنیان در ارتباط با سه نهاد تامین اجتماعی، دارایی و بانکها است. پیشنهاد ما به تامین اجتماعی و دارایی این است که یکی از شعب خود را برای مراجعه فناوران و شرکتهای دانش بنیان در نظر بگیرند؛ البته از قبل شعبههایی را معرفی کرده بودند اما واحدهای فناور را نیز به آن اضافه کنند و در کنار آن یک نفر را به عنوان رابط ادارای خود با پارک علم و فناوری مشخص کنند تا شرکتها مشکلات خود را مطرح کنند و موانع رفع شوند.
وی افزود: یکی از رسالتهای اصلی ما به عنوان فعالان شرکتهای دانش بنیان و فناور این بوده که فرهنگ و گفتمان دانش بنیانی را در استان خوزستان جاری کنیم که این موضوع باید در ساختارهای اداری استان نیز شکل گیرد. پیشنهاد میکنیم آیتم تشویقی برای اداراتی در نظر گرفته شود که با پارک علوم و فناوری خوزستان ارتباط برقرار میکنند. این مجموعهها میتوانند دورههای آموزشی کارشناسی را برای بدنه مدیریتی خود تعریف کنند تا پرسنل با اهمیت وجود شرکتهای دانش بنیان در اقتصاد کشور و آینده استان آشنا شوند. در صورت محقق شدن این اتفاق، خواه ناخواه در چند سال آینده بسیاری از مشکلات را نخواهیم داشت.
قربانی با اشاره به دیگر چالشهای شرکتهای دانش بنیان، گفت: در حوزه فناورانه نگاه بانکها به شرکتهای دانش بنیان و فناور، زیرساختی و تجهیزاتی است؛ در واقع برای ارائه تسهیلات میگویند چه چیزی دارید یا چند متر زمین در اختیار دارید؟ در حالی که زیرساخت شرکتهای فناور، دانشی است که تولید کردهاند.
وی بیان کرد: باید برای بانکها توضیح داده شود که زیرساخت و تجهیزات شرکتهای دانش بنیان، دانش فنی و علمی است که تولید میکنند. شاید قرار نباشد این دانش تبدیل به یک محصول شود بلکه در اختیار یک شرکت تولیدی بزرگتری قرار میگیرد تا بتواند منجر به اشتغال و کارآفرینی شود. اگر این مفهوم برای بانکها جا بیفتد، بسیاری از مشکلات شرکتهای دانش بنیان و فناور حل خواهد شد.
دبیر کنسرسیوم نفت، گاز و پتروشیمی پارک علم و فناوری خوزستان گفت: برای اینکه بتوانیم با شرکتهای نفتی در ارتباط باشیم، یک تفاهمنامه با این شرکتها در نمایشگاهی که اخیرا در اهواز برگزار شد، منعقد کردیم و قرار شد انجمنی تشکیل شود که شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه را مدیریت کند بدین ترتیب میتوان قراردادهای شرکتهای نفتی را به پارک علم و فناوری واگذار کرد.