تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 6 May , 2024
2
در یادداشت رضا کیانی بخوانید

ربع قرن جستجو

  • کد خبر : 7125
  • ۱۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۸
موتور جستجو گر گوگل ( google) ؛ شاخص ترین مرجع اطلاعاتی ساکنان این آشیان مجازی ، وارد بیست و پنجمین سال فعالیت خود شد

رضا کیانی طی یادداشتی با عنوان ربع قرن جستجو به ۲۵ سال فعالیت گوگل و تاثیر آن در پژوهش و یادگیری پرداخته است


موتور جستجو گر گوگل ( google) ؛ شاخص ترین مرجع اطلاعاتی ساکنان این آشیان مجازی ، وارد بیست و پنجمین سال فعالیت خود شد ….
ربع قرن عادت و وابستگی ما به این مجرای مجازی چنان سپری شد که بجای انجام پژوهش اینترنتی ، به صراحت می گوییم‌ (( این موضوع را گوگل کن ! )) …
برای تحلیل واقع بینانه نقش گوگل در پیشبرد برنامه های متنوع زندگی کافی است ، تنها یک روز خود را دور از آن تصور کنیم ! چه جایگزینی برای دست یابی به پرسش های مختلف ؛ خرد و کلان در فضای فکری ما وجود دارد ؟

عطش دانستن همیشه توام با سرشت اجتماعی و حقیقتجوی انسان بوده است و اتفاقاً در قلمرو گذشت زمان و به موازات پیچیده تر شدن جهان و افزایش دستاوردهای مثبت و منفی انسان ، ضرورت کنکاش ، اطلاع یابی و اطلاع رسانی بیشتر می شود ! ؛ در دورانی برای یافتن پاسخ به پرسش ها و یا طرح ایده های نو ، نگاه مردم به مواضع فیلسوفان و حکیمان و صاحبان قلم ، سخندانان و سخنوران معطوف بود… برهه هایی دیگر از تاریخ در کنار تعامل عالمانه با نخبه گان ، گرایش به خواندن و کاووش، فضای فکری و مطالعاتی را متحول کرد و سپس با عبور از پیچ و تاب های مختلف و رسیدن به عصر کنونی ، با پیشرفت مقتضیات سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین تکثر منابع علم و معرفت ، هرکس به نوعی خود را صاحب نظر و دانای کل می پندارد ! گویی اقتدار مرجعیت فکری نخبگان در این شرایط شکننده شده است ! و همچنین با افزایش دامنه صاحب نظران ( از هر قشری و‌مقطع سنی ) انتخاب پاسخ دقیق به پرسشهای مختلف و رسیدن به جمع بندی نیز بسیار دشوار ! بی تردید یکی از اهرام های مهم تحولات مذکور را فرصت شگفت انگیز فضای مجازی و در دل آن اطلس اطلاعاتی پویایی نظیر گوگل می توان قلمداد کرد ….
هرکس بهتر می تواند نسبت خود را با این منبع اطلاعاتی تبین کند ، اما به نظرم شایسته است عاری از هرگونه مطلق نگری ، با رویکردی واقع بینانه ارزشها و آسیبهای مراجعه به گوگل را مورد تحلیل قرار دهیم … معتقدیم که گوگل مسیر رسیدن به اطلاعات ( فیلم ، عکس ، نوشته , نقشه و…) برای همگان آسان کرد ، اما مهمترین نقطه نگران کننده در این وادی انفعال حس پژوهش ، کتابخوانی و پرسشگری کارآمد و ((یکسان شدن اطلاعات )) است ! برای اثبات این مدعا اندکی به محتوی برخی اخبار ، مطالب ، مصاحبه ها و حتی سخنرانی ها توجه کنیم ، گاهی کوچکترین تمایز و تنوع در مطالب دیده نمی شود ؟! پاسخ روشن است ، چون منبع تغذیه فکری همه گوگل بود ! دریغ از حداقل زحمت برای بررسی سایر منابع و انجام مطالعات عمیق و کارآمد میدانی

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=7125

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت