فردوس کریمی در جریان نشست مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور و سخنگوی صنعت آب ایران با خبرنگاران تاکید کرد: با تکمیل و بهرهبرداری از بزرگترین طرح آبرسانی استان ۴۵۶ هزار نفر و با بهرهبرداری سد غدیر باباحیدر، آب آشامیدنی ۱۳۶ هزار نفر از مردم این استان تامین خواهد شد.
وی افزود: طرح آبرسانی به نیمی از مردم چهارمحال و بختیاری در سال ۱۳۸۵ مطالعه و عملیات اجرایی ساخت آن از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و تا سال ۱۳۹۹ تنها ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
کریمی تصریح کرد: در سه سال اخیر پیشرفت فیزیکی این طرح به بیش از ۹۰ درصد رسید و خط اصلی آن با ۱۲۳ کیلومتر پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی و خطهای فرعی آن با ۱۳۹ کیلومتر ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی یادآور شد: سه ایستگاه پمپاژ اصلی مربوط به بزرگترین طرح آبرسانی چهارمحال و بختیاری ساخته شده و پیشرفت فیزیکی ساخت تصفیهخانه آن به ۹۰ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعال شدن عملیات اجرایی ساخت سد غدیر باباحیدر شهرستان فارسان اظهار داشت: در روند احداث این طرح ۱۹ متر ارتفاع سد نیاز بود که تاکنون ۱۲ متر آن ساخته شده است و پس از ساخت ۲ متر دیگر میتوان آبگیری را آغاز کرد.
وی گفت: سد غدیر باباحیدر شهرستان فارسان با ظرفیت ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب ظرفیت تا ۲ ماه دیگر آبگیری و وارد مدار میشود.
کریمی تاکید کرد: ساخت سد گهرو شهرستان کیار با ظرفیت حدود پنج میلیون مترمکعب که متوقف شده بود در سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری اعتبار گرفت و هماکنون با هدف تامین آب کشاورزی و با سرعت در حال اجرا است.
وی افزود: در دولت سیزدهم مطالعات طرح ساخت سد آقبلاغ شهرستان بروجن پس از ۱۵ سال وقفه بازنگری، تصویب و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) بهعنوان پیمانکار آن مشخص شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری به بازنگری مطالعات سد چشمهعلی چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: طرح جامع آب استان تهیه و منابع آبی در آن شناسایی شده است تا برای توسعه پایدار استان از آن بهرهگیری شود.
کریمی یادآور شد: دولت سیزدهم تمامی وعدهها و تعهدهایی بر زمین مانده از دولتهای قبل در چهارمحال و بختیاری را محقق و عملیاتی کرد.
طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری برابر ۴۵۶ هزار نفر، سد غدیر باباحیدر برای مصارف آشامیدنی پنج شهر و ۱۱ روستای شهرستان فارسان و تامین پدافندی تامین به شهرکرد، خط انتقال آب ۴۵ کیلومتری باباحیدر به جونقان برای تامین آب آشامیدنی ۱۳۶ هزار نفر جمعیت و بخشی بهمنظور تامین آب صنعت از مهمترین طرحهای شرکت آب منطقهای استان بهشمار میرود.
طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری سه ایستگاه پمپاژ، یک تصفیهخانه، ۱۲۳ کیلومتر خط انتقال اصلی و ۱۳۹ کیلومتر خط انتقال فرعی داشته که در مراحل پایانی تکمیل است و بهزودی بهرهبرداری میشود.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است که به دلیل خشکسالی یک دهه اخیر بیشتر منابع سُفرههای آبی زیرمینی با تنش جدی مواجه شدند.
منبع: ایرنا