تاریخ : جمعه, ۲۰ مهر , ۱۴۰۳ Friday, 11 October , 2024
7

چرا اهواز فضای سبز مطلوبی ندارد؟

  • کد خبر : 7210
  • ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۶:۱۷
رئیس دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: باید پارک‌ها و فضای سبز دچار مشکل احیا شوند یعنی در مرحله نخست به جای توسعه باید این پارک‌ها و فضای سبز بازنگری شوند و از توسعه بی‌رویه بدون مطالعات کارشناسی پرهیز شود تا به مشکلات شهری فضای سبز دامن زده نشود.

دکتر اسماعیل خالقی با اشاره به وضعیت فضای سبز اهواز اظهار کرد: مدیریت فضای سبز مناطق گرمسیر بسیار سخت است زیرا در مقایسه با مناطق خوش آب و هوا، پدیده‌های متعددی بر فضای سبز مناطق گرمسیر حاکم است.

وی افزود: در مناطق گرمسیری و عمدتا خوزستان و اهواز تنش‌های محیطی از جمله شوری آب، قلیایی بودن خاک و گرما بر مدیریت فضای سبز اثر می‌گذارند در نتیجه مدیریت فضای سبز در این مناطق سخت است. از سوی دیگر گیاهان مستعد این شرایط محیطی در این مناطق گسترش زیادی ندارند.

چرا اهواز فضای سبز خوبی ندارد؟

رئیس دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در تابستان تبخیر آب زیاد می‌شود در نتیجه آب به سمت شوری می‌رود. گرمای بیش از حد هوا و قلیایی بودن خاک نیز فضای سبز اهواز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

خالقی با بیان اینکه نیاز آبی فضای سبز مناطق گرمسیر چندین برابر مناطق معتدل یا سردسیر است، گفت: بنابراین شرایط حاکم بر منطقه شاید یکی از دلایل نداشتن فضای سبز مناسب مانند استان‌های دیگر است.

راه‌هایی برای بهبود فضای سبز

وی با تاکید بر لزوم داشتن دانش به روز در زمینه فضای سبز، عنوان کرد: برای بهبود وضعیت فضای سبز باید کسانی که در حال انجام کار اجرایی هستند با روش‌های جدید یا روش‌هایی که تنش‌های محیطی بر پیکره فضای سبز را تعدیل می‌کنند، آشنا شوند و اجرای آن‌ها را در دستور کار خود قرار دهند.

رئیس دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای داشتن فضای سبز با کارایی بهتر باید پیمانکاران و کارگرانشان تخصص لازم را داشته باشند که متاسفانه نقطه ضعف بزرگی در این خصوص در خوزستان داریم در حالی که در جاهای دیگر شرکت‌های پیمانکاری بزرگی وجود دارد که کاملا تخصصی هستند و از دانش علمی و عملی بسیار خوبی برخوردارند.

وی در خصوص چگونگی بهبود فضای سبز افزود: به منظور بهبود فضای سبز باید مرحله به مرحله چند کار انجام شود؛ نخست باید بر اساس نیاز آبی و شرایط خاک، مناطق مختلف پایش شوند تا در کنار گیاهان بومی، گیاهان سازگار با این مناطق انتخاب و کشت شوند که برای این کار باید مطالعات انجام شود و شتاب زده کار نشود.

خالقی بیان کرد: در مرحله دوم باید تا حد امکان گیاهان پوششی دارای نیاز آبی کم، استفاده شوند.

کشت درختان هویت‌دار در اهواز/ بافت خاک شهر اصلاح می‌شود

رئیس دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: در مجموع باید با توجه به ثبات اکولوژیکی منطقه، گیاهان در منطقه کشت شوند و باید این گونه برای فضای سبز خوزستان نسخه بپیچیم.

وی افزود: مدیریت فضای سبز زمانی انجام می.شود که کار طراحی آن بر اساس پارامترهای مختلف از جمله هرم سنی منطقه، جمعیت منطقه، اقتصاد و فرهنگ انجام شود تا مخاطب‌پذیر باشد.

پارک‌هایی که مخاطب ندارند

رئیس دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: پارک‌های برخی از مناطق اهواز به دلیل انتخاب و کشت گونه‌هایی از گیاهان که سایه‌انداز نیستند، هیچگونه مخاطبی ندارند این در حالی است که در طراحی‌ها باید نیازهای هر منطقه دیده شود.

وی افزود: مثلا اگر قرار است از المان‌ها در فضای سبز استفاده شود باید در منطقه‌ای که شاید ساکنان از نظر مالی شرایط‌شان به گونه‌ای است که نمی‌توانند به باشگاه بروند یا تفریحات با هزینه‌های خصوصی داشته باشند، المان‌هایی برای رفع نیازهای ورزشی و تفریحی استفاده شود.

وی با تاکید بر لزوم بازنگری در مورد وضعیت فضای سبز اهواز بیان کرد: باید پارک‌ها و فضای سبز دچار مشکل احیا شوند یعنی در مرحله نخست به جای توسعه باید این پارک‌ها و فضای سبز بازنگری شوند و از توسعه بی‌رویه بدون مطالعات کارشناسی پرهیز شود تا به مشکلات شهری فضای سبز دامن زده نشود.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=7210

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت