تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024
4
مدیرکانون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس:

مکتب شهید آوینی؛ الگویی برای هنرمندان انقلابی

  • کد خبر : 1812
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
مکتب شهید آوینی؛ الگویی برای هنرمندان انقلابی
مدیرکانون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با تاکید بر این‎که بايد ايدئولوژی و نگاه شهيد آوينی به هنرمندان ارائه شود افزود: شهيد آوينی خود را وقف سينمای دفاع مقدس كرد و لازم است هنرمندان در عرصه هنر ارزشی و آرمان‌گرا، از شهيد آوينی الگوپذيری داشته باشند. 

مصطفی بوعذار با اشاره به فرارسیدن ۲۰ فروردین سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی، وی را هنرمندی متعهد و ارزشمند توصیف کرد که همواره روح تعهد در هنر او متجلی بود و در آثارش به ظهور می‌رسید.

وی ادامه داد: شهید آوینی در مناطق و عملیات‌های فراوان دفاع مقدس فیلم ساخته است اما همواره منطقه عملیاتی فکه برای او از ویژگی خاصی برخوردار بود. آوینی همواره می‌گفت «آنچه در منطقه فکه دیدم در هیچ جای دیگر ندیدم». حکمت این جمله ماندگار آوینی در خصوص فکه که عملیات مشهور و بزرگی را در خود ندیده است مشخص نیست.

بوعذار با بیان این‎که فکه دارای فضایی جانسوز است و در آن زمین به انسان شور و حال خاصی دست می‌دهد، افزود: شهید آوینی در ۲۰ فروردین‌ سال ۷۲ در حال ساخت “فیلم شهری در آسمان” در منطقه فکه به شهادت رسید و آسمانی شد که آخرین جملات وی این بود «خدایا مرا ببخش و شهیدم کن».

این شاعر و نویسنده خوزستانی خاطرنشان کرد: آنچه امروز وظیفه هر هنرمند است که باید بیش از پیش به آن توجه داشته و بپردازد، تعهد و وفاداری به آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی است که باید هر هنرمند این رسالت را به‌ عنوان وظیفه خود ادا کند.

وی موضوع مهمی را که دراین میان مورد غفلت دستگاه‌های متولی فرهنگی و هنری واقع شده است تربیت و پرورش نیروهای هنرمند ارزشی و ولایت‌مدار دانست و گفت: امروز نیازمند حضور هنرمندان ارزشی در عرصه‌های مختلف هنری هستیم.

این کارگردان تئاتر دفاع مقدس در توضیح هنرمند ارزشی و متعهد عنوان کرد: هنرمندی متعهد است که بر اساس وظیفه ذاتی هنر بتواند در جهت آرمان‌های جامعه خود گام بردارد ونگاه اعتقادی هنرمندان باعث می‌شود آثار هنری متعهد و براساس ارزش های جامعه تولید شود.

مدیر گروه تئاتر “آئین مردم” اضافه کرد: هنرمند متعهد، هنر را قالبی برای ارائه ایدئولوژی خدامحور، نه ایدئولوژی پوسیده خودمحور یا غیر خدامحورمی داند، بنابراین یأس در این میان جایگاهی ندارد. در این صورت جمعیت و امکانات گسترده حریف مهم نیست، بدین معنا که به‌عنوان مثال سینمای غرب به‌عنوان یک سینمای پرقدرت و حجیم نباید دلیلی بر یأس و ناامیدی هنرمندان ارزشی شود.

او با بیان این‎که نگاه‌های مسمومی در سینماگران شیفته هالیوودیسم وجود دارد که رؤیای پیوستن سینمای ایران به غرب را می‌پرورانند، تصریح کرد: نیازمند ایجاد ایدئولوژی خدامحور در نگرش هنرمندان ایرانی هستیم.

مدیر تولید فیلم مستند “فرزند جاوید هویزه” افزود: شکل‌های مختلف هنر، راه‌ها و جریان‌هایی هستند که می‌توانند در خدمت فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن آرمان‌ها و ارزش‌های هر جامعه باشند.

مدیر انجمن تئاتر شاهد اهواز با اشاره به این‎که نگرش شهید آوینی به نسل جدید هنرمندان شناسانده نشده است، عنوان کرد: نگاه منحصر به فرد شهید آوینی به‌عنوان یک روزنامه‎نگار، منتقد و فیلمساز به دفاع مقدس و ارزش‎های انقلاب، توانایی و ظرفیت آن را دارد که به‌عنوان الگویی موفق به هنرمندان جوان ارائه شود.

بوعذار با اشاره به تاسیس دفتر مطالعات هنر دینی در حوزه هنری که نشان از نیازسنجی دقیق آوینی در پُر نمودن خلأ‎های فرهنگی است، تاکید کرد: هنوز فیلم‌های دسته اول دفاع مقدس، مجموعه مستندهای روایت فتح شهید آوینی است. پس از آن در حوزه مستندسازی دفاع مقدس گام‌های ارزشمند و محکمی که جریان‎ساز باشد، برداشته نشده است
مدیرکانون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد؛شهید آوینی اولین فیلم مستند خود را در خوزستان با محوریت وقوع سیل در سال ۵۷ ساخته است و پس از پیروزی انقلاب به گروه تلویزیونی جهاد سازندگی پیوست.

وی ادامه داد: نیاز مبرم به تربیت نیروهای متعهد و ارزشی جهت نهادینه کردن فرهنگ غنی دفاع مقدس داریم که سازمان بسیج هنرمندان و نهاد حوزه هنری باید دراین جهت پیشگام باشند.

این کارشناس فرهنگی و هنری اضافه کرد: در سطح کلان موضوع پرورش نیروی هنرمند متخصص و متعهد باید در دستور کار مدیران فرهنگی قرار گیرد.

دبیر سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی با بیان این‎که برخی مواقع نگاه‌های مسموم ضد جنگ از سوی برخی هنرمندان و همچنین عدم آگاهی از حوزه دفاع مقدس سبب شده است که فاصله میان خالقان آثار هنری با واقعیات موجود در عرصه دفاع مقدس ایجاد شود، تصریح کرد: در حوزه دفاع مقدس اغلب دچار شعارزدگی و تحریف شده‌ایم؛ لذا با توجه به این‎که خوزستان پایتخت دفاع مقدس به‌شمار می‌رود، هنرمندان خوزستانی درصورت حمایت و هدایت می‌توانند نقش قابل ملاحظه‌ای در این عرصه ایفا کنند، چراکه آنان با لطمات، آسیب‌ها و واقعیات جنگ قرابت دارند؛ لذا می‌توانند در بازآفرینی و خلق گوشه‌هایی از عرصه مهم دفاع مقدس نقش کلیدی ایفا کنند.

مدیر همایش ملی “هنر دفاع” با بیان این‎که در جای جای استان خوزستان می‌توان سوژه‌های ناب دراماتیکی را یافت که پس از گذشت سال‌ها از جنگ تحمیلی به آن‌ها پرداخته نشده است گفت: انتظار می‌رود نهاد‎های مربوط خود را مسوول و پاسخگو بدانند و از ظرفیت استان خوزستان جهت بازگویی نقاط پنهان و ناگفته‌های دفاع مقدس در قالب‌های هنری وگردآوری تاریخ شفاهی، بهره‌برداری مناسب را انجام دهند. 

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=1812

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت