تاریخ : چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Wednesday, 21 May , 2025
3

وزارت بهداشت چه مکمل‌هایی را توصیه می‌کند؟

  • کد خبر : 29848
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲:۳۱
وزارت بهداشت چه مکمل‌هایی را توصیه می‌کند؟
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به مکمل‌هایی که توسط سیستم بهداشتی توزیع می‌شود، بر لزوم پیشگیری از مصرف خودسرانه مکمل‌ها تاکید کرد.

مهنوش صاحبدل در خصوص نحوه مصرف مکمل‌های توصیه‌شده از سوی وزارت بهداشت اظهار کرد: مکمل‌هایی که توسط سیستم بهداشتی توزیع می‌شوند، به منظور تامین نیاز گروه‌های سنی مختلف و برای پیشگیری از کمبودها توصیه شده‌اند.

وی افزود: برای کودکان زیر دو سال از سه تا پنج روزگی، ابتدا قطره مکمل AD توزیع می‌شود که باید هر روز و تا شش ماهگی ۲۵ قطره از آن استفاده شود و بعد از آن، مکمل مولتی‌ویتامین در نظر گرفته می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: با پایان شش ماهگی همزمان مصرف روزانه ۱۵ قطره آهن نیز آغاز می‌شود. بعد از دو سالگی، در سیستم بهداشت مکملی به جز مکمل مگادوز ویتامین A، برای کودک در نظر گرفته نمی‌شود؛ برای کودکان دو تا پنج سال هر شش ماه یک دوز از این مکمل در نظر گرفته می‌شود.

وی در خصوص مکمل‌هایی که بزرگسالان استفاده می‌کنند، بیان کرد: در مدارس برای دختران متوسطه اول و دوم ۱۶ قرص آهن برای ۱۶ هفته به منظور پیشگیری از فقر آهن توزیع می‌شود. همچنین ماهانه یک مگادوز ویتامین D برای دختران و پسران در این گروه سنی در نظر گرفته می‌شود.

صاحبدل اضافه کرد: برای زنان قبل از بارداری، مکمل یدوفولیک و اسیدفولیک در نظر گرفته می‌شود؛ این مکمل در فرآیند بارداری، بهره هوشی کودک و سلامتی سیستم عصبی کودک بسیار اهمیت دارد. زنی که قصد بارداری دارد باید روزانه و تا چهار ماهگی دوران بارداری از این مکمل استفاده کند.

وی افزود: زنان باردار بعد از پایان چهار ماهگی بارداری و تا سه ماه بعد از زایمان باید روزانه یک قرص آهن و مولتی‌ویتامین مینرال استفاده کنند. همزمان، از زمان بارداری تا پایان بارداری باید روزانه یک قرص ۱۰۰۰ واحدی ویتامین D هم استفاده شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: از سوی سیستم بهداشت برای جوانان ۱۸ سال به بالا، مکمل ویتامین D ۵۰ هزار واحدی توصیه می‌شود. سالمندان نیز علاوه بر ماهانه یک مکمل ویتامین  Dباید روزانه مکمل ویتامین کلسیم D استفاده کنند.

وی در مورد زمان استفاده مکمل‌ها اضافه کرد: اصولا استفاده از مکمل‌هایی مانند ویتامین D باید همراه غذا و ترجیحا همراه غذای چرب استفاده شوند. مکمل آهن نیز ترجیحا آخر شب و قبل از خواب مصرف شود.

صاحبدل با تاکید بر لزوم پیشگیری از مصرف خودسرانه مکمل‌ها گفت: مکمل کلسیم D نیز باید صبح‌ها و با معده خالی و مکمل فولیک اسید نیز بهتر است صبح‌ها مصرف شوند. 

منبع؛ ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=29848

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت