تاریخ : یکشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Sunday, 18 May , 2025
0
رئیس کل دادگستری استان خبر داد

کاهش ۷۴ درصدی پرونده‌های مسن دادگاه‌های تجدیدنظر خوزستان

  • کد خبر : 29718
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۳:۱۷
کاهش ۷۴ درصدی پرونده‌های مسن دادگاه‌های تجدیدنظر خوزستان
رئیس کل دادگستری خوزستان از کاهش ۷۴ درصدی پرونده‌های مسن دادگاه‌های تجدید نظر استان خبر داد.

علی دهقانی در جمع قضات محاکم تجدید نظر استان خوزستان با تاکید بر نقش این دادگاه، گفت: بیش از ۹۲ درصد شعبه‌های تجدیدنظر استان خوزستان دارای موجودی متعارف است و با هدف‌گذاری انجام شده، پیش‌بینی می‌شود که این رقم در پایان امسال به ۱۰۰ درصد برسد.

بنا بر اعلام دادگستری کل خوزستان وی افزود: در سه سال گذشته اتفاقات خوبی در این مجموعه رخ داده است و با افزایش شعب به ۳۸ شعبه، مدیریت صحیح زمان همراه با دقت در تصمیم‌ها و اتقان آرا و نیز تلاش قضات این محاکم، پرونده‌های مسن ۷۴ درصد کاهش یافته است.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفت: در سال ۱۴۰۳ نیز موجودی این محاکم از هشت هزار و ۷۲۵ به چهار هزار و ۱۰۲ فقره پرونده کاهش یافته که معادل ۵۳ درصد است.

وی با تبریک ایام دهه کرامت و گرامیداشت سالگرد شهادت شهدای خدمت، بیان کرد: رعایت اخلاق یکی از اساسی‌ترین مباحث مدیریتی است که باید در تمام رفتار و کردار قضات، کارکنان و همه عرصه‌ها و حوزه‌های رفتاری، مدیریتی، سلسله مراتبی، علمی، پژوهشی و تجربی و …، ساری و جاری باشد.

دهقانی با اشاره به ارتباط میان دو مفهوم اخلاق و عدالت، ادامه داد: در علم اخلاق، از «عدالت» بعنوان افضل فضائل و اشرف کمالات که مستلزم جمیع صفات کمالیه است، نام برده شده است اما بدون رعایت اخلاق نیز اجرای عدالت محقق نخواهد شد.

وی تصریح کرد: رعایت حسن خلق و سعه صدر از سوی قضات سبب می‌شود آرای صادره، بیشتر مورد پذیرش طرفین پرونده قرار گیرد و اعتماد عمومی جامعه نسبت به دستگاه قضائی افزایش یابد.

رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: بی طرفی، استقلال و توصیه ناپذیری، شجاعت و قاطعیت، حلم و بردباری، تواضع و آرامش، سازگاری با حجم کاری و انجام امور به نحو مطلوب، از صفاتی است که باید ملکه رفتار قضات باشد. 

وی با تأکید بر اهمیت آموزش مستمر قضات، ادامه داد: امروز پرونده‌هایی که به دستگاه قضایی وارد می‌شود، از تنوع بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است و قاضی باید خود را به علم روز تجهیز و  ضمن شرکت در دوره‌های آموزشی، با مطالعه مستمر، دانش حقوقی و قضائی خود را تقویت کند. ضمن اینکه تعیین شعب تخصصی نیز می‌تواند به صدرو آرای متقن‌تر منتج شود.

دهقانی گفت: قضات تجدید نظر از تجربه بیشتری نسبت به سایر قضات برخوردارند و می‌توانند با نگاه نظارتی خود، زمینه ارتقای کیفی آرای دادگاه صلح و محاکم بدوی را فراهم کنند.

وی بیان کرد: استفاده از عبارات کلی در رد یا تأیید احکام نسبت به آرای بدوی، موجب ابهام می‌شود، در حالی که ارائه توضیحات لازم در رد یا تایید احکام بدوی می‌تواند راهگشاتر باشد و موجب کاهش درخواست اعمال مواد ۴۲۶ و ۴۷۷ توسط اصحاب دعوی شود.

دهقانی گفت: محاکم صلح، تنها به پرونده‌های سازشی نمی‌پردازد بلکه برخی پرونده‌های حقوقی با مبالغ مالی قابل توجه نیز در این دادگاه رسیدگی می‌شود که این نشان از اهمیت این محاکم برای دستگاه قضائی است.

رئیس کل دادگستری همچنین به اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در دادرسی اشاره کرد و افزود: استفاده از فناوری‌های نوین هم در سرعت و هم در دقت رسیدگی مؤثر است و از بروز بسیاری از مسائل از جمله اطاله دادرسی، افزایش حجم کار و قطور شدن پرونده پیشگیری می‌کند.

دهقانی از قضات خواست در سال جاری بیش از گذشته به دادرسی الکترونیک و تشکیل پرونده‌های الکترونیک توجه کنند.

حجت‌الاسلام یعقوب‌پور سرپرست دادگاه‌های تجدیدنظر استان خوزستان نیز در این جلسه، گفت: ارزش هر شخص به دانش، مهارت و اقدامی است که در این راستا انجام می‌دهد و از قضات نیز انتظار می‌رود که با رعایت اصول قضاوت، زمینه اجرای عدالت را ایجاد کند.

وی افزود: کاهش پرونده‌های مسن و متعارف کردن شعب، از اهدافی است که همراه با رعایت دقت در رسیدگی به پرونده‌های قضائی در این دادگاه دنبال می‌شود.

منبع؛ ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=29718

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت