مهرداد شریفی در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، اظهار کرد: کاهش هزینه از جیب مردم اولویت کاری ماست و برای آن باید نگاه، از درمانمحوری به بهداشتمحوری و پیشگیری تغییر داده شود.
وی افزود: برای برقراری عدالت در سلامت بیش از هزاران واحد بهداشتی در مناطق مختلف در حال ارائه خدمتند. در این مدت کوتاه بازدیدهایی داشتیم و برای ارتقای کیفیت خدمات از نظر کمی به کیفی تلاش کردهایم.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با تاکید برلزوم همکاری بین بخشی در زمینه بهداشت و سلامت گفت: امسال شعار روز جهانی بهداشت «شروعی سالم، آیندهای امیدبخش» و شعار هفته سلامت در ایران «سرآغاز سلامت، آینده سلامت» تعیین شده است.
وی بیان کرد: «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع»، «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم»، «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند»، «فرهنگ، هنر و رسانه و سلامت»، «ورزش همگانی، سلامت همگانی»، «مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آیندهای امیدبخش» و «نه به تصادف ، آری به زندگانی» شعارهای روزشمار هفته سلامتند.
لزوم حل مشکل تجرد در خوزستان برای افزایش فرزندآوری
شریفی گفت: هر چند خوزستان رتبه اول در بین دانشگاهها در حوزه جوانی جمعیت را دارد اما سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۳ شاهد کاهش سه هزار نفری موالید بودیم.
وی تصریح کرد: در خوزستان مشکل موالید نداریم بلکه مشکل، تجرد در خوزستان است و همه باید تلاش کنند ازدواج تسهیل شود تا شاخص فرزندآوری ارتقا یابد.
۳۰ درصد افراد بالای ۲۰ سال خوزستان فشار خون بالا دارند
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص میزان شیوع بیماریهای غیرواگیر در خوزستان گفت: ۳۰ درصد افراد بالای ۲۰ سال به فشار خون بالا و ۲۲ درصد به دیابت مبتلا هستند. باید توجه کرد که سرانه مصرف نمک در دنیا روزانه سه تا پنج گرم اما در خوزستان ۱۵ تا ۲۰ گرم است. سرانه مصرف نوشابههای گازدار در دنیا ۱۰ لیتر اما در خوزستان ۴۲ لیتر است. از سوی دیگر مصرف سبزیجات و لبنیات کم است بنابراین به جای توجه به آیسییوها در حوزه سلامت باید نگاه به سطح یک و پیشگیری باشد، در غیر این صورت حتی اگر همه تختهای بیمارستانی برای بیماران در نظر گرفته شود به جایی نمیرسیم.
وی بیان کرد: ۸۰ درصد مردم خوزستان از تحرک لازم برخوردار نیستند و این مساله، زنگ خطر است. ۶۴ درصد خوزستانیها دارای اضافه وزن و چاقی هستند و این یعنی ابتلا به فشار خون، دیابت و سرطان.
شریفی با تأکید بر لزوم توسعه سرانه ورزشی ادامه داد: بهداشت علم و هنر پیشگیری از بیماریها است و موجب ارتقای سلامت میشود. همچنین باید در راستای افزایش امید به زندگی تلاش شود.
وی با اشاره به شعار نه به تصادف آری به زندگانی بیان کرد: سال گذشته در کشور دو هزار و ۵۰۰ نوزاد در حوادث ترافیکی جان خود را از دست دادند و شاخصهای عمر از دست رفته کشور را بسیار کاهش دادند.