تاریخ : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴ Saturday, 19 April , 2025
1
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خبر داد

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی «کرخه» در سال جاری

  • کد خبر : 28522
  • ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲:۲۱
تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی «کرخه» در سال جاری
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی «کرخه» در سال جاری خبر داد.

محمد جواد اشرفی اظهار کرد: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زادآوری گوزن زرد ایرانی مناسب است و این وضعیت موجب شده است اولین گوساله این گونه حیوانی در استان خوزستان در پارک ملی کرخه در سال جاری متولد شود.

وی با اشاره به مشاهده این گوساله تازه متولدشده در زیستگاه پارک کرخه افزود: جنسیت این گوساله فعلا مشخص نیست و پس از گذشت یک هفته و تغذیه شدن و سر پا ایستادن گوساله می‌توانیم متوجه شویم که این گوساله نر یا ماده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه‌روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

اشرفی گفت: بعد از شیوع بیماری «میاز» که در سال ۱۳۹۳ موجب تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان برنامه‌های پایشی و رصد شبانه‌روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرد و به این منظور، برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

وی افزود: علاوه بر تکثیر گونه‌ها در محیط‌های کنترلی، هدف ما تکثیر آزاد در محیط‌های طبیعی است و در همین راستا در سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی، تعداد گوزن‌ها از پنج راس در سال ۱۳۹۸ به ۱۵ در سال ۱۴۰۳ راس رسیده است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه دارد.

وی گفت: امسال در پارک ملی دز نیز تولد یک مورد گوساله داشته‌ایم اما با توجه به مبهم بودن تصویر دوربین‌های رصدکننده، پایش دقیق‌تر در این زمینه در حال انجام است.

منبع؛ ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=28522

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت