در آخرین ردهبندی عرضه شمش فولادی در بورس کالا کشور، شرکت فولاد خوزستان به تنهایی و بیاعتنا به محدودیتهای انرژی جایگاه نخست را به خود اختصاص داد و بار دیگر ثابت کرد، موفقیت اتفاقی نیست و به عواملی فراتر از سختافزارها بستگی دارد. معامله بیش از ۹۰۰ هزار تُن در بورس کالای در نه ماههی نخست سال، به معنای شناسایی کامل نیازهای بازار و مشتریان داخلی است.
رویکرد اصلی مجموعه فولاد خوزستان همواره تولید محصولات صادراتمحور با اولویت تامین داخل بوده و است. رویکردی که کسب جایگاه نخست از سوی سازمان بورس کالا موید آن است. محدودیتهای انرژی در روند تولید صنایع به ویژه صنایع فولادی تاثیر منفی گذاشت، با مقایسه تولید ۶۵۷ هزار تُن دو ماههی نخست فصل پاییز با مجموع تولید سه ماههی تابستان که به گفتهی مدیرعامل فولاد خوزستان تنها هفت درصد ظرفیت تولید برنامهریزی شده بود، به خوبی نشاندهندهی اثر مخرب محدودیتهای انرژی بر تولید است. البته با نگاه مثبت و امیدبخش، فولاد خوزستان با بهره جستن از سرمایه انسانی متخصص، متعهد و سختکوش، بخشی از تولید از دست رفته را با هدف جلوگیری از خدشه وارد شدن به زنجیره ارزش فولاد و بخشی خطر افتادن خط تولید شرکتهای نوردی، پرقدرت و باصلابت به تولید ادامه داد و اجازه نداد، محدودیتهای انرژی روند تولید را با اخلال جدی و تعطیلی تهدید کند.
با نگاهی به تولید از دست رفته ۷۵۰ هزار تُنی شش ماهه نخست، به وضوح ظرفیت بالقوه شرکت فولاد خوزستان در تامین شمش مورد نیاز بازار داخلی و جهانی به چشم میخورد. ظرفیتی که در سالهای اخیر علاوه بر تامین نیاز داخل، بازارهای جهانی را نشانه گرفته و مشتریان ثابتی از اقصی نقاط جهان برای صنعت فولاد کشور شناسایی و جذب کرده است. البته این پایان کار نبوده و مدیران فولاد برای جبران ناترازی برق کشور و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در استان خوزستان پیشقدم شدند و پروژه احداث نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی را در سه فاز ۲۰۰ مگاواتی آغاز کردهاند. پروژهای که در صورت در مدار قرار گرفتن، بخش عمدهای از محدودیتهای انرژی (برق) را حذف میکند.
این روزها اخبار خوشی از مجموعه فولاد خوزستان به گوش میرسد. زمزمهی افتتاح پروژه فولادسازی شادگان با ظرفیت سالانه یک میلیون تُن. هدیهای به مردمان نجیب شادگان که شرایط اشتغال مستقیم هزار تن را فراهم میکند. علاوه بر این بخشی از افق ۱۴۱۰ مجموعه فولاد خوزستان یعنی دستیابی به تولید سیزده میلیون و ۶۰۰ هزار تُن، معادل سهم ۲۵ درصدی تولید فولاد کشور را تامین میکند. توسعه پایدار در فولاد خوزستان به سان مسیری بیانتها رو به موفقیت، سودآوری و ارتقای اقتصادی ایران اسلامی است.