تاریخ : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 18 December , 2024
0

حوزه فرهنگ و هنر بازیچه جریان های سیاسی شده است

  • کد خبر : 24234
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵
حوزه فرهنگ و هنر بازیچه جریان های سیاسی شده است
مصطفی بوعذار

این تیتر گفتگوی اختصاصی ام با نشریه نسیم خوزستان در دی ماه ۱۴۰۲ بود که بازتاب های زیادی داشت.

با روی کار آمدن دولت ها بعداز تقسیم پست ها ومناصب مدیریتی پول ساز و ثروتمند! به نهادهای هزینه ساز و مصرف کننده می رسند! ته مانده ها و عمدتاً پادو های ستاد ها و افراد کوچک بدون رزومه برای تصدی اغلب دستگاه های فرهنگی گمارده می شوند و اینگونه شایسته سالاری به «محاق» می رود.

بیچاره فرهنگ و هنر که همیشه سرش کلاه می رود

تجربیات تلخ و شیرین و فراز و فرود های متعدد در طی سالهای اخیر در روند مدیریت فرهنگ و ارشاد خوزستان را لمس و مشاهده کردیم.
ازمدیریت عبدالکریم فرحانی تا خسرو نشان،از عباس بسی خواسته،سپهر و همایون قنواتی تا محمد جوروند ورضا کلاه کج که هرکدام به وسعت دانش،تجربه و اندیشه فرهنگی شان تلاش نمودند..
آژنگ و حسینی هم فقط بودند..

برخی بر زیرساخت ها تاکید داشتند و برخی بر نفوذ در قلب ها و یادها، *اما دوران تاریک و تباهی فرهنگ و هنرخوزستان در همین یک سال اخیر با مدیریتی انقلابی! رقم خورد!دراین میان کمتر کسی به نقد صریح و شفاف این عملکرد اسفبار پرداخت!*

بهترین شاهدان و ناظران بر عملکرد مدیران فرهنگی و هنری همان اهالی فرهنگ، هنر و رسانه هستند که می توانند به قضاوت و مقایسه بنشینند.

تجربه نشان داده افرادی که خارج از بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر مسند ادارات کل در استانها نشستند، اغلب بدلیل عدم شناخت کافی از ظرافت و اهمیت کار فرهنگی ،حاشیه ها وبحران هایی را بوجود آوردند و موفق نبودند!

افرادی که برگرفته از گعده های سیاسی با هدف سهم خواهی و باج دهی به ارشاد خوزستان آمدند هیچ گاه ماندگار نشدند و ضربه های مهلکی به پیکره فرهنگ و هنر خوزستان زدند و به تاریخ پیوستند

افتتاح دروغین خانه هنرمندان، باحضور وزیر ،توزیع ناعادلانه حمایت های مالی موسوم به (قرارگاه شهید آوینی) بدون خروجی و نتیجه مشهود!

آشفتگی و ساماندهی در امور رسانه، عدم شفافیت توزیع منابع مالی در سامانه؛مهاجرت هنرمندان به سایر استانها،حذف هنرمندان منتقد و اندیشمند، دلزدگی و کناره‌گیری فرهیخته گان از فعالیت های فرهنگی و هنری،بحران کنسرت های موسیقی،بی توجه و دخالت در انجمن های هنری،حذف و خدشه دار کردن رویدادهای ملی فرهنگی،هنری و بی آبرویی فرهنگ و هنر خوزستان نزد هنرمندان کشور، حاصل تدبیر مدیران فرهنگی دولت سیزدهم در خوزستان بود که با حمایت های تمام قد برخی حضرات به این جایگاه رسیدند.

*اکنون با روی کار آمدن دکتر موالی زاده بعنوان استاندار خوزستان، با وجود شخصیت فرهنگی و اندیشمند ایشان و همچنین تسلط کافی و وافی بر امور فرهنگی و رسانه انتظار می رود شاهد دوران رونق و شکوفایی فرهنگ و هنر استان باشیم.*

دراین میان انتخاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان می تواند پاشنه آشیل توسعه فرهنگی در خوزستان باشد که این روزها زمزمه حضور مجدد برخی مدیران به گوش می رسد

دکتر محمد جوروند بعنوان شاعر ومترجمی ارزشمندکه شائن ومنزلت هنرمندان و فرهیخته گان را بخوبی می شناسد، پس از کسب تجربیات ارزشمند مدیریتی در شهرهای شوش، اندیمشک،خرمشهر، اهواز،آبادان و دبیری رویداد های ملی و معاونت عمرانی بصورت پله ایی «ونه آسانسوری» مهرماه ۹۵ به مدیرکلی ارشاد خوزستان منصوب شد

پیگیری و ساخت مجتمع خانه هنرمندان اهواز،فرهنگسراهای اهواز و مجتمع های فرهنگی و هنری در شهرستانها،بازسازی سالن های نمایش برگزاری مستمر رویداد های فرهنگی و هنری در گستره ملی و حضور بزرگان هنر کشور در خوزستان، رونق بخشی کانون های مساجد و برگزاری باشکوه نمایشگاه های کتاب، قران وعترت و حمایت از فضای باز رسانه ها توسط ایشان از ذهن ها فراموش نمی شود.

ارتباط و تعامل محمد جوروند برای اهالی فرهنگ،هنر و رسانه به شکلی بود که براحتی می توان با او به نتیجه رسید. نقش آفرینی و میانجگری در حل و فصل مدیران شاکی از اهالی رسانه،درکنار رونق بخشی رسانه های مکتوب را نمی توان کتمان کرد.
اعتقاد به خرد جمعی با تشکیل شوراهای راهبردی و تصمیم گیری، ایجاد بستر مناسب برای تعامل هنرمندان با مدیران ارشد استان، تکریم هنرمندان پیشکسوت، بویژه دیدار نوروزی دکترشریعتی استاندار وقت در منزل زنده یاد استاد عبدالرضا حیاتی فراموش نمی شود، اتفاقی که هیچ گاه توسط استانداران بعدی تکرار نشد!

*عدم خط کشی در میان هنرمندان و اهالی رسانه، مهم ترین ویژگی در شیوه مدیریتی ایشان است که همه هنرمندان با هر گرایش سیاسی و قومی در دایره فعالیت و شکوفایی فرهنگی نقش داشتند و هیچ‌گاه بدنبال حذف هنرمندان و نخبگان فرهنگی نبود.*

*حمایت و تقویت رویداد های هنری و ارزشی از جمله «سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی»، بعنوان تنها رویداد هنری وزارت ارشاد در اربعین ،همایش ملی تئاتر خیابانی “راهیان نور” و جشنواره ادبی طنز “خوزخندان” برای اولین بار در دوران مدیریت ایشان برگزار و استمرار یافت.


با این اوصاف عملکرد پنج ساله وی خالی از اشکال نبود، مثل هر مدیری! نقد هایی به عملکردش وارد بود و تا اسفند ۱۴۰۰ ادامه داشت اما بعد از تودیع اش گروه های زیاده خواه برای رسیدن به این کرسی بیش از ۱۸ گزینه را به وزارتخانه معرفی کردند، پس از آن با روی کارآمدن برخی مدیران نالایق فرهنگی و مقایسه رفتاری آنها، بازگشت مجدد ایشان با رویکردی جدید باهدف رفع نقدهای گذشته ،می تواند وضعیت آشفته و نامطلوب فرهنگ و هنر خوزستان در حال حاضر را بهبود بخشد.

شناخت افراد و ظرفیت ها و داشتن تحلیل و درک صحیح، مهم ترین ابزار مدیریتی برای رشد و توسعه فرهنگی به شمار می رود که دکتر محمد جوروند با قدرت مدیریتی وکوله باری از تجربه بر سایر گزینه ها ارجحیت دارد و دکتر موالی زاده بعنوان نماینده عالی دولت نباید اجازه دهد که حوزه فرهنگ‌ وهنر خوزستان بازیچه جریان های سیاسی شود.

*بازگشت این مدیر فرهنگی به مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت استاندار خوزستان وتاکید مدیران ارشد وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد که با اقبال اغلب هنرمندان ،اهالی فرهنگ و رسانه و کارکنان مواجه شده است.*

رویکرد جدید دکتر جوروند در شیوه مدیریتی وبهره مندی از نظرات نخبگان و هنرمندان در اولویت بندی حل مشکلات و نارسایی ها،مطالبه گری از منابع مسئولیت‌های اجتماعی برای رشد اقتصاد رسانه ها ورعایت عدالت فرهنگی در شهرستانها می تواند توسعه فرهنگی را در خوزستان عینیت بخشد.

📝 مصطفی بوعذار
نویسنده،کارگردان ومنتقد
فرهنگی و هنری

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=24234

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت