علی داودی بیان کرد: نظر به اهمیت استفاده از شیر و فرآوردههای لبنی که از مهمترین اجزای سبد غذایی خانوار هستند و با توجه به اینکه مصرف محصولات لبنی آلوده، سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد، تعیین ویژگی ها و الزامات انواع شیر و فرآوردههای حاصل از آن و تدوین استاندارد ملی مرتبط دارای اهمیت بسیار است.
وی گفت: یکی از پرمصرف ترین انواع شیر در کشور و به ویژه خوزستان، شیر گاومیش است و از نظر میزان تولید، دومین شیر در دنیا پس از شیر گاو است. مصرف شیر گاومیش و فرآوردههای حاصل از آن به دلیل آثار سلامتی بخش آن در سال های اخیر افزایش یافته است، از این رو استانداردسازی این گروه از محصولات که مستلزم انجام پژوهش کاربردی است بسیار حایز اهمیت است.
داودی ادامه داد: استانداردهای شیر گاومیش و فرآوردههای آن پس از بررسی و هماهنگی لازم از سال ۱۳۹۷، در نهایت با تصویب استانداردهای “شیر پاستوریزه- ویژگیها و روشهای آزمون” و “شیر فرادما- ویژگیها و روشهای آزمون” در اجلاسیه کمیته ملی مورخ یکم دی سال ۱۴۰۰ به سرانجام رسید.
مدیرکل استاندارد خوزستان افزود: پس از تصویب استانداردهای شیر گاومیش، بررسی ویژگیها و الزامات فرآورده های حاصل از شیر گاومیش مورد توجه قرار گرفت، و در این راستا استاندارد “پنیر تازه گاومیش- ویژگی ها و روش های آزمون” و “ماست گاومیش- ویژگی ها و روش های آزمون” به دبیری شرکت شیر پگاه خوزستان پس از برگزاری چند جلسه کمیسیون فنی توسط این اداره کل با حضور تمامی ذی نفعان و صاحب نظران از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام و خوزستان و نمایندگانی از پژوهشگاه استاندارد، سازمان غذا و دارو، اداره نظارت بر اجرای استاندارد، سازمان جهاد کشاورزی، انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران، اداره دامپزشکی خرمشهر و آزمایشگاههای همکار به تصویب رسید.
۲۱۸ هزار راس گاومیش در کشور وجود دارد که از این تعداد ۸۷ هزار راس مربوط به خوزستان است.
حدود ۴۰ درصد جمعیت گاومیش کشور توسط ۵۰۰ بهره بردار در ۱۴ شهرستان خوزستان پرورش داده میشوند و سالانه معادل پنج هزار میلیارد ریال از محل تولیدات شیر و گوشت این درآمد حاصل می شود که این درآمدها باعث اشتغال پایدار و تولید در استان شده است.