دکتر جواد شریعتی بیان کرد: ۶۶۵ نفر در صف انتظار کلیه، ۶۷ نفر کبد و ۳۰ نفر قلب تشکیل پرونده داده اند.
وی با اشاره به اینکه امسال تعداد مرگ مغزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده افزود: در سال گذشته، ۲۱ مورد اهدای عضو شامل۲۶ پیوند کلیه، ۱۳ کبد و ۲ قلب و از ابتدای امسال تا کنون ۱۸ مورد اهدای عضو شامل ۱۲ کلیه ۱۰ و کبد انجام شده است.
روزانه یک تا ۲ بیمار به علت نبود ارگان جان خود را از دست میدهند
شریعتی ادامه داد: در حال حاضر کمتر از یک سوم موارد مرگ مغزی در خوزستان به اهدا میرسند و به شکل متوسط روزانه بین یک تا دو بیمار به علت نبود ارگان جان خود را از دست میدهند.
مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوند دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در زمینه فرهنگ اهدای عضو در خوزستان بیان کرد: وابستگی عاطفی، شرایط روحی و اجتماعی و برخی اعتقادات در عدم پذیرش خانواده ها برای اهدا کردن عضو موثر است.
وی اضافه کرد: فرهنگ اهدای عضو در خوزستان در چند سال اخیر رشد نسبتا خوبی داشته اما همچنان پتانسیل های زیادی دارد و فرهنگ سازی بیشتری لازم است.
شریعتی گفت: اگر همه خانواد ههای بیمار مرگ مغزی، به اهدای عضو رضایت می دادند ظرف چند سال آینده ،همه نیازمندان پیوند، عضو دریافت میکردند.
مدیر مرکز فراهم آوری اعضا و نسوج پیوند دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: اهدای عضو یک کارتیمی است و نیاز به مشارکت همگانی و به ویژه اطلاع رسانی رسانهها دارد.
وی با تاکید بر اینکه مرگ مغزی، قطعی و برگشت ناپذیر است اظهار کرد: اهدای عضو یک خیر ماندگار و یه عمل نوع دوستانه و خداپسندانه است که می توان به یک انسان جان دوباره ای بخشید.