تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
2

توصیه‌هایی برای حفظ سلامت کودکان در سفر اربعین

  • کد خبر : 18654
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۳:۵۶
توصیه‌هایی برای حفظ سلامت کودکان در سفر اربعین
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم توجه به علائم بیماری کودکان در راهپیمایی اربعین گفت: خانواده باید در طول سفر از قرار دادن کودک در معرض تشعشعات و دود سیگار، مواجه شدن کودک با افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی و عفونی، محیط‌های آلوده و غیربهداشتی، گزش حشرات و جانوران موذی جلوگیری کند.

دکتر مژگان قاسمی  اظهار کرد: در سفر اربعین رعایت نکات بهداشت عمومی و اجتماعی باید در اولویت قرار بگیرد تا خطر انتقال بیماری به کودکان پنج ساله و کمتر به حداقل برسد. کودکان و خردسالان در برابر ریزگردها نسبت به سایر افراد آسیب‌پذیرتر هستند، بنابراین باید از آن‌ها بیشتر مراقبت کرد. همچنین آموزش کودکان برای رعایت بهداشت دست ها توصیه می‌شود.

وی افزود: خانواده باید قبل از سفر از واکسیناسیون کودک خود مطمئن شود. در طول سفر باید برای کودکان از کلاه و کرم ضدآفتاب استفاده شود، زیرا پوست آن‌ها بسیار حساس است. قبل از دادن آب و مواد غذایی به کودک، حتما باید از سالم بودن آن مطمئن شد.

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: والدین باید در طول سفر کودک خود را در محل امن و دور از حادثه قرار دهند و هر چند ساعت، به کودک استراحت دهند.

به این علائم در کودکان توجه کنید

وی بیان کرد: خانواده باید در طول سفر، به علائم بیماری‌ در کودک توجه کند و در صورت مشاهده علائم، کودک را به واحد یا پایگاه ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی و درمانی منتقل کنند.

قاسمی گفت: علائم خطر عفونت تنفسی مانند سرفه، تنفس تند یا تو کشیده شدن قفسه سینه، بالا بودن دمای بدن، بی‌قراری و علائم خطر اسهال مانند خروج آبکی مدفوع، بی‌حالی، فرو رفتگی چشم‌ها، نداشتن توانایی نوشیدن، بی‌قراری، دل درد و دلپیچه، تورم شکم هستند.

وی عنوان کرد: علائم خطر عفونت گوش مانند درد گوش، خروج ترشحات چرکی از گوش، علائم خطر گزش حشرات و جانوران موذی مانند درد و سوزش محل گزش، بی‌قراری، خارش موضعی یا خارش عمومی بدن، تنگی نفس، متورم شدن و قرمز شدن چشم‌ها و صورت و اندام‌ها و علائم خطر مسمومیت غذایی مانند اسهال، استفراغ و دردهای شکمی باید مورد توجه قرار بگیرند.

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: بهتر است از بردن کودک بیمار به سفر خودداری شود اما در صورت بیمار بودن کودک، خانواده باید داروهای مصرفی روزانه را همراه ببرد و داروها به موقع به او داده شود. لازم است لباس متناسب فصل برای کودک همراه برده شود؛ در فصل تابستان لباس نخی و رنگ روشن نیاز است.

نکاتی برای سلامت کودک شیرخوار

وی با بیان اینکه مادر باید قبل از شیردهی حتما دست‌های خود را بشوید، افزود: تاکید می‌شود کودک شیرخوار در طول سفر همچنان با شیر مادر تغذیه شود و تا حد امکان از تغذیه با شیر مصنوعی خودداری شود. همچنین در صورتی که کودک قبلا از شیر مصنوعی استفاده می‌کرده است نحوه تهیه شیر خشک به طور کامل رعایت شود و تا حد امکان از شیشه شیر و پستانک برای تغذیه استفاده نکنند و به جای آن از فنجان برای تغذیه شیرخوار استفاده شود. شست‌وشوی وسایل تهیه شیر مصنوعی در هر بار استفاده، نگهداری شیر خشک در طول مسیر دور از رطوبت و نور و گرمای زیاد توصیه می‌شود.

قاسمی عنوان کرد: مادر دارای کودک شیرخوار باید به اندازه کافی مایعات بنوشد و تغذیه مناسب داشته باشد. همچنین شماره تماس مشاوران شیردهی را همراه داشته یا امکان دسترسی به فضای مجازی داشته باشد و در صورت وجود مشکل در شیردهی، با آنان در تماس باشد.

وی بیان کرد: خانواده باید در طول سفر از قرار دادن کودک در معرض تشعشعات و دود سیگار، مواجه شدن کودک با افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی و عفونی، محیط‌های آلوده و غیربهداشتی، گزش حشرات و جانوران موذی جلوگیری کند.

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: همچنین باید یک ساک دستی شامل لباس اضافه و مناسب فصل، پوشک و وسایل مورد نیاز تعویض آن، تنقلات مورد علاقه، داروها و مکمل‌ها و اسباب بازی برای کودک خود در سفر همراه داشته باشد. مکمل‌های دارویی کودک باید دور از گرما و نور باشند. همچنین لازم است کودکان واکسن‌های ضروری و ایمن را دریافت کنند.

توصیه‌هایی برای والدین نوزادان

وی افزود: برای جلوگیری از کم‌آبی، نوزاد باید بارها با شیر مادر تغذیه شود و شیردهی شبانه حتما انجام شود. برای جلوگیری از گرمازدگی نوزاد از سایبان، کلاه و لباس نخی و خنک استفاده شود و از قرار دادن نوزاد جلوی نور مستقیم خورشید در ساعات گرم روز و همچنین در مکان‌های شلوغ خودداری شود.

قاسمی گفت: والدین باید مواظب عرق‌سوز شدن پاهای نوزاد باشند و در صورت امکان پاهای او را با آب تمیز شست‌وشو دهند. در صورت مشاهده علائم بی‌حالی، خوب شیر نخوردن یا کم شدن دفع ادرار و تغییر وضعیت تنفس نوزاد، به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.

منبع؛ ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=18654

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت