عالیه چنگیزی سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهبهان اظهار کرد: در پی گزارشهایی مبنی بر دیده شدن «عنکبوت بیوه سیاه»، یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بهبهان به محل گزارششده اعزام شد و پس از بررسی وضعیت، گونه «عنکبوت بیوه کاذب» مشاهده شد.
وی افزود: بیوه کاذب علیرغم ظاهر مشابه عنکبوتهای بیوه، خطری برای انسان بالغ ندارند. بیوههای کاذب در مقایسه با بیوههای حقیقی، عموما بدنی براقتر، شکمی کشیدهتر و پاهایی کوتاهتر دارند.
غلامحسن علیزاده مامور اجرایی حفاظت محیط زیست بهبهان هم در این خصوص گفت: عنکبوتهای بیوه کاذب از خانواده Theridiidae و جنس Steatoda با عنکبوتهای بیوه در یک خانواده هستند و تارهایی مشابه عنکبوتهای بیوه ولی سستتر میتنند و در جاهای تاریک و نمناک و خنک لانهسازی دارند.
وی بیان کرد: عنکبوتهای بیوه کاذب جثه کمی کوچکتر از عنکبوتهای بیوه دارند ولی بسیار شبیه عنکبوتهای بیوه هستند و در بیشتر نقاط دنیا و ایران با گونههای متنوع پراکندگی دارند. معروفترین آنها Steatoda paykulliana است که بسیار به عنکبوت بیوه مدیترانهای و پشت قرمز شباهت دارد؛ با رنگ سیاه براق و خطوط قرمز رنگ پشت و کنار شکم.
علیزاده گفت: گزش این عنکبوت گاهی عوارضی به همراه دارد که بسیار کم اتفاق میافتد و عموما بی آزار هستند ولی باید توجه داشت که گاهی به ندرت گزش این عنکبوتها باعث اتفاقات و عوارضی میشود. با اینکه این عوارض و گزشهای منجر به درمان پزشکی، بسیار محدود هستند، باید جانب احتیاط را در نظر گرفت.
وی بیان کرد: علائم گزش این عنکبوت مانند گزش زنبور است و در صورت شدت گرفتن سوزش، درد، سرخی تورم، تاول و عفونت در محل گزش، فرد به درمان و مراجعه به پزشک نیاز دارد و این عوارض با مصرف آنتیبیوتیکها و داروهای لازم رفع میشود.
منبع؛ ایسنا