تاریخ : جمعه, ۲۷ مهر , ۱۴۰۳ Friday, 18 October , 2024
4
گزارشی از فعالیت ۲۰۰ آبیار در نیشکر سلمان فارسی؛

رگ حیات نیشکر در دست «آبیارها»

  • کد خبر : 16515
  • ۰۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲:۵۳
رگ حیات نیشکر در دست «آبیارها»
در پهنه وسیع مزارع نیشکر، مردانی خستگی‌ناپذیر، نبردی بی‌امان با گرما و خستگی را آغاز کرده‌اند؛ اینان، آبیارهای نیشکر هستند، جهادگرانی در خط مقدم تولید که در دل تاریکی شب و در گرمای سوزنده روز، تلاش می‌کنند آب «به‌اندازه» و «به‌موقع» به این گیاه برسد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، کار طاقت‌فرسای آنان، شب و روز نمی‌شناسد و حالا که گرمای خرداد ازراه‌رسیده، از طلوع آفتاب تا پاسی از شب، کارشان ادامه دارد. آبیاران، آب جاری شده در لوله‌های «هیدروفلوم» را در زمان مناسب به جویچه‌های مزارع هدایت می‌کنند تا رگ حیات، در کالبد نیشکرها جاری شود.

آنان گاه مجبورند چند شبانه‌روز در مزارع بمانند و در گرمای سوزان و تاریکی شب، عطش نیشکرها را برطرف کنند. خطرات این شغل هم کم نیست؛ حمله گاه‌وبی‌گاه گرازها، گزندگان موذی و نیش آفتاب، همگی در کمینشان نشسته است؛ اما هیچ‌کدام از این سختی‌ها، در اراده‌شان خللی ایجاد نکرده و با دستان پینه‌بسته و قلبی پر از امید، نبض حیات را در مزارع نیشکر زنده نگه داشته‌اند.

فعالیت ۲۰۰ آبیار در نیشکر سلمان فارسی

در کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی، ۲۰۰ آبیار وظیفه خطیر آبیاری مزارع را عهده‌دار شده‌اند؛ نیروهایی که همگی از روستاها و مناطق پیرامونی این واحد نیشکری هستند. در هر «بلوک» بین هشت تا ۱۰ آبیار مستقر می‌شوند. کشت و صنعت سلمان فارسی به گفته «ابراهیم رحیمی»، مدیر تولید دوم کشاورزی، از ۲۴ بلوک در زراعت نیشکر تشکیل شده است. هر بلوک شامل ۲ تا سه مزرعه است و مدیریت آبیاری، کوددهی، ترمیم فاروها، جابه‌جایی هیدروفلوم این مزارع به یک پیمانکار آبیاری داده شده است.

مدیر تولید دوم کشاورزی نیشکر سلمان فارسی در تشریح آبیاری مزارع، به دو شیوه اشاره می‌کند؛ یکی آبیاری مزارع «راتون» و دیگری مزارع «پلنت». مزارع پلنت یا کشت جدید، بین ۳۲ تا ۳۶ نوبت آبیاری می‌شوند و مزارع راتون یا کشت قدیمی نیز ۲۴ تا ۲۸ نوبت نیاز به آبیاری دارند.

آبیاری مزارع نیز متناسب با فصل‌ها، متفاوت است؛ ابراهیم رحیمی در این زمینه می‌گوید: این روزها که گرمای هوا زیاد است، آب نیز تبخیر بالایی دارد؛ بنابراین برای کاهش تبخیر، در طول شب نیز آبیاری انجام می‌شود. این زمان و دوره‌های آبیاری برای هر مزرعه توسط مدیریت مطالعات کاربردی تعیین می‌شود.

وی «زمان‌بندی» و «برنامه‌ریزی» را دو ویژگی اصلی کار آبیاران نیشکر برشمرد و تأکید کرد که میزان رشد و کیفیت نیشکر، ارتباطی مستقیم به کارشان دارد و یک «داشت» مطلوب، ثمره توجه و دقت بالای آنان در آبیاری، کوددهی و… است.

نیشکر، برکت سفره‌های مردم منطقه

تعصب و غیرت بر روی مزارع نیشکر، نکته‌ای است که «عباس»، یکی از آبیاران کشت و صنعت سلمان فارسی، در هر کلمه‌ای که بر زبان می‌راند بر روی آن تأکید می‌کند. رزق‌وروزی عباس از همین مزارع نیشکر تأمین می‌شود و به گفته خود، سفره‌اش از نیشکر است. همین امر، تعلق خاطر و غیرت او را به این مزارع دوچندان کرده است.

او می‌داند که نیشکر فقط یک محصول کشاورزی نیست، بلکه منشأ رزق‌وروزی خانواده‌ای زیادی در این منطقه است. به همین دلیل، با تمام وجود تلاش می‌کند که هر سال مزارع نیشکر پربارتر از گذشته شود.

IMG_20240605_132502_637
IMG_20240605_132505_458
IMG_20240605_132509_437
IMG_20240605_132514_798
IMG_20240605_132517_130
IMG_20240605_132520_340
IMG_20240605_132523_907
لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=16515

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت