سیده فرانک موسوی در نشستی که امروز (۱۵ آذرماه) به منظور ارائه گزارش در زمینه جذب بازماندگان از تحصیل، وضعیت نیروی انسانی و فعالیتهای حوزه کیفیتبخشی با حضور معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: اجرای طرح قلم تابستانه در استان خوزستان سبب کاهش چشمگیر دانشآموزان لازم التوجه ابتدایی در دو درس ریاضی و فارسی شد.
وی افزود: در راستای کاهش آمار دانشآموزان لازم التوجه، طرح قلم تابستانه با مشارکت ۵۷۰ معلم خیّر برگزار شد و بیش از ۱۰۴ هزار دانشآموز را پوشش دادند.
موسوی با قدردانی از تلاش معلمان خیّر استان خوزستان ادامه داد: با تلاشهای انجامشده، تعداد دانش آموزان “لازم التوجه” در استان خوزستان کاهش چشمگیر داشته است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از اهداف ما در اجرای طرح قلم پاییزه بررسی وضعیت دانشآموزان ” لازم التوجه” است. از سوی دیگر اطلاعات درسی دانشآموزان ابتدایی را نیز در مهرماه و آبانماه نیز با کمک مناطق دریافت و سپس آنها را تحلیل میکنیم.
موسوی توضیح داد: دانشآموزانی که در شهریورماه در شرایط لازم التوجه قرار گرفتهاند، مورد بررسی قرار میگیرند تا مشخص شود در دو ماهه سال تحصیلی در چه وضعیت تحصیلی هستند.
وی با اشاره به برگزاری طرح قلم پاییزه ادامه داد: عناوین و دروس هدف طرح قلم پاییزه ابلاغ شده است. در حوزه ابتدایی، سه مرحله ارزیابی در آذرماه، اسفندماه و فروردینماه صورت خواهد گرفت.
وی گفت: چک لیست مهرماه و آبانماه در اختیار مدارس قرار داده شده تا عملکرد دو ماهه دانشآموزان را ثبت کنند. سپس این اطلاعات در گروههای آموزشی استان خوزستان مورد تحلیل قرار میگیرد.
موسوی درخصوص توانمندسازی معلمان در قالب طرح شهید همت گفت: در استان خوزستان به فراخور شرایط، طرح شهید همت برای سرگروه مدیران، معاونان، رابطان کلاسهای چندپایه و رابطان مشکلات ویژه یادگیری نیز برگزار شد.
موسوی بیان کرد: مدرسان میانی چهار جلسه به صورت حضوری و چهار جلسه مجازی آموزش دیدهاند. در راستای اجرای هر چه بهتر طرح شهید همت، بر نحوه برگزاری جلسات حضوری و مجازی نظارت انجام میشود.
وی افزود: یکی از موضوعات در راستای اجرای سند تحول بنیادین، اجرای نظام دوری در استان خوزستان است. تمام اهدافی که از اجرای این نظام پیشبینی شده در خوزستان پیگیری میشود.
موسوی خاطر نشان کرد: در سال جاری نظام دوری با ۸۰ کلاس پایه اول ابتدایی و ۲ هزار و ۲۶۰ دانش آموز خوزستانی اجرا میشود.
وی با اشاره به انجام اقدامات در حوزه بهبود صلاحیتهای حرفهای منابع انسانی یادآور شد: در گروه مدیران، معاونان، معلمان، راهبران آموزشی، رابطان مشکلات ویژه یادگیری و اولیا و دانشآموزان لازم التوجه چندین طرح اجرا شده است و همچنین تلاش کردیم بر نحوه اجرا نظارت شود.
وی گفت: حضور نومعلمان در حلقههای طرح شهید همت برای آموزش، یکی از نقاط قوت اجرای این طرح است زیرا از تجارب ارزنده معلمان دیگر استفاده میکنند.
موسوی با بیان اینکه سال گذشته در طرح جهش روی برگزاری شورای معلمان تمرکز شده است، خاطر نشان کرد: در سال جاری این هدف گسترده شد و در کنار سایر مسائل پیشین روی شورای مالی و شورای مدرسه نیز هدفگذاری شده است.
منبع: ایسنا