تاریخ : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Sunday, 27 April , 2025
1
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:

۳۵۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی خوزستان، کانون بحرانی ریزگرد هستند

  • کد خبر : 28814
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲:۵۳
۳۵۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی خوزستان، کانون بحرانی ریزگرد هستند
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، با اشاره به وجود یک میلیون و ۲۷۵ هزار هکتار اراضی بیابانی در استان، گفت: ۳۵۰ هزار هکتار از این مساحت، کانون‌های ریزگرد در شهرهای اهواز، بندر و شماره ۴ (جنوب شرق اهواز) هستند.

سید جمال موسویان در بازدید از طرح نهالکاری در غیزانیه با همکاری بسیج سازندگی، سپاه و منابع طبیعی و آبخیزداری استان، با بیان اینکه پروژه‌های بیابان‌زدایی با رویکرد مشارکت مردم و برای مردم اجرا می‌شوند، گفت: از سال ۹۵ تاکنون، این پروژه‌ها با کمک بسیج سازندگی استان خوزستان و سپاه حضرت ولیعصر (عج) انجام شده و همچنان ادامه دارد.

او افزود: در این مدت، پروژه‌های بسیار خوبی در بحث مدیریت روان آب و بذرپاشی در عرصه‌های بیابانی و مدیریت مراتع انجام شده و بیش از ۲۷ هزار هکتار نهال‌کاری در این کانون‌ها صورت گرفته است که اکثر آن‌ها با همکاری و مشارکت سازندگی بوده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان تاکید کرد: در برنامه ۵ ساله هفتم نیز با کمک سازمان ملی گرد و غبار کشور که در سازمان محیط زیست مستقر است، پروژه‌ها تایید و تصویب شده و در حال اجرا هستند.

موسویان با اشاره به اینکه دستگاه‌هایی مانند نفت، گاز، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها مسئولیت اجتماعی دارند، گفت: تفاهمنامه‌هایی از پیش منعقد شده و هدف‌گذاری این است که حدود ۱۱۸ هزار و ۸۰۰ هکتار را در فاز اول برداشت کنیم. این پروژه‌ها نیز با گونه‌های سازگار با طبیعت انجام می‌شود.

او افزود: همکاری با بسیج سازندگی کماکان ادامه دارد و انجام این پروژه‌ها باعث خنک شدن هوای استان، مهار ریزگردها، ترسیم کربن، باروری طبیعی ابرها و اشتغال‌زایی موقت و دائمی برای مردم بومی منطقه می‌شود.

موسویان با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد ریزگردهای خوزستان منشأ خارجی دارند، اظهار کرد: تمام فعالیت‌های ما در استان خوزستان با همکاری همه دستگاه‌هایی که عضو ستاد ملی گرد و غبار هستند که هدف ما با همکاری بسیج سازندگی استان، کنترل و مهار ۲۰ درصد دیگر است.

او ادامه داد: در سازمان منابع طبیعی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست، پیگیری‌های بین‌المللی و مشارکت در کنوانسیون‌های جهانی بیابان‌زدایی دنبال می‌شود.

موسویان در پایان گفت: در ۱۵ دهه اخیر در انقلاب، بیش از ۱۴۲ هزار هکتار کارهای بیابان‌زدایی و درختکاری و تثبیت کانون‌های ریزگرد و ماسه‌زارهای استان خوزستان را انجام داده‌ایم.

منبع؛ ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=28814

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت