مسعود صفاییمقدم در نشست با دانشگاهیان که در آمفی تئاتر دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: زمانی که انقلاب کردیم، مردم سه شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» را رسما اعلام کردند. البته در ابتدا به جای جمهوری اسلامی مردم «حکومت اسلامی» را مطرح کرده بودند که امام خمینی (ره) کلمه جمهوری اسلامی را مطرح کردند.
وی افزود: شعار استقلال مطرح شد به این دلیل که کشور در زمان رژیم پهلوی وابسته بود. دومین شعار آزادی است به این دلیل که در قانون اساسی آن زمان آزادیهای لازم برای مردم در نظر گرفته نشده بود. شعار جمهوری اسلامی نیز به این دلیل بود که اسلام بر کشور حاکم شود چراکه اغلب جامعه مسلمان است و در آن زمان جامعه به سمت و سوی لائیک بودن پیش میرفت. بنابراین حاکمیت نباید به سمتی برود که ارزش شهدای اسلامی در حاشیه قرار گیرد.
وی ادامه داد: خواست مردم مشروعیتبخشی است اما آیا شعار آزادی مدنظر مردم تامین شد؟ خیر تامین نشده است. آیا میتوان به راحتی فعالیت سیاسی داشت و یا حزب تشکیل داد؟ مردم، اقشار دانشجو و کارگری وجود دارند که به دلیل اینکه نظر سادهای داشتند، گرفتار شدند.
استقلال دستاورد انقلاب است
صفایی مقدم با اشاره به یکی از دستاوردهای انقلاب بیان کرد: من معتقد هستم که تنها دستاورد ما استقلال بوده و این دستاورد بسیار بزرگی است. کسی ما را به تصمیمی وادار نمیکند و مانند زمان رژیم شاه نیست که حتما باید نظر آمریکا در تصمیمات کشور اعمال شود. خوشبختانه اکنون اینگونه نیست و این استقلال دستاورد بسیار مهمی است.
رئیس ستاد پزشکیان در خوزستان گفت: هیچ کشوری به اندازه ایران، در جهان مستقل نیست چون در حکومت داری مستقل هستیم و از کسی دستور نمیگیریم، بنابراین امید وجود دارد که خود را اصلاح کنیم و معضلات را کاهش دهیم. البته هر مملکت و جامعهای مشکلاتی دارد اما متاسفانه مثل اینکه همه مشکلات محیط زیست، آموزش و پرورش و اقتصاد را باهم داریم که باید مسیر اصلاح شود.
صفایی مقدم بیان کرد: از لحاظ دینی جامعه ما مشکل پیدا کرده است. متاسفانه برخی جوانان میگویند خجالت میکشیم بگوییم نماز میخوانیم.
وی گفت: عرصه انتخابات بحث درباره مشکلات و آنالیز و کالبدشکافی نیست. با برگزاری انتخابات رییس قوه مجریه تعیین میشود که با قانون سر و کار دارد. قوه مجریه با منطق و قانون مدیریت میشود نه با منطق، اخلاق و تربیت. اگر اخلاق و تربیت، حرفی برای زدن دارد باید در قالب قانون گنجانده شود.
مملکت باید به اجرای قانون بازگردد
رییس ستاد پزشکیان در خوزستان ادامه داد: مملکت باید به اجرای قانون بازگردد. در برخی مناظرهها بحث حجاب و گشت ارشاد مطرح میشود و بعد بحث میشود که اسلام اینگونه نگفته است و عمده صحبت با منطق، قرآن و حدیث پیش میرود و هر کس ممکن است نظری داشته باشد. البته این بحثها مفید است اما باید مبتنی بر آن، قانون ایجاد شود. چنین جامعهای متمدن میشود.
وی تاکید کرد: رییس قوه مجریه باید بر اساس قانون و منطق قانون، مدیریت کند. توسعه به معنای قانون مداری است. بسیاری معتقد هستند که قانون اساسی مشکلات و تعارضهایی دارد و برخی معتقد به اصلاح هستند، اما این کار وظیفه رییس جمهور نیست و قانون اساسی باید مبنای عمل رییس جمهور باشد. هرکسی رییس جمهور شود، قانون اساسی را اجرا کند.
رییس ستاد پزشکیان در خوزستان عنوان کرد: حرف این است که هرکس رییس جمهور شود قانون اساسی را اجرا کند اما اجرا نمیشود. بخش مهمی از قانون اساسی پرداختن به حقوق مردم است اما در اجرا آیا به آن عمل میشود؟ در قانون اساسی، اجتماعات و راهپیمایی بدون اسلحه آزاد است و در قانون گفته شده که خود قانون باید منصفانه اجرا شود. آقای پزشکیان گفت که نمیخواهم ریل عوض کنم، منظور این است که به قانون اساسی عمل میکند.
هیچ گزینهای به جز پزشکیان نمیتواند ما را از مخمسه نجات دهد
رییس ستاد پزشکیان در خوزستان بیان کرد: فردی که قانون اجرا میکند باید انسان درستی باشد. آقای پزشکیان را آدم درستی میدانیم. البته منظور این نیست که بقیه نادرست هستند اما آقای پزشکیان آگاهی دارد و زندگی خود را نشان داده است. متاسفانه، پس از انقلاب ریاکاری زیادی دیدیم و باید درباره قضاوت کردن احتیاط کنیم.
وی یادآور شد: متقاعد کردن جوانان دشوار است. بنا به تکلیف دینی و اجتماعی، باید بچهها را توجیه کنیم تا دچار آسیب جدی نشوند. هیچ گزینهای به جز پزشکیان نمیتواند ما را از مخمسه نجات دهد.
منبع؛ ایسنا