سید مهران علمالهدایی در جلسه هماندیشی توسعه نهضت عدالت آموزشی که امروز (۲ اردیبهشت) برگزار شد، با اشاره به اهمیت برقراری عدالت در عرصههای مختلف اظهار کرد: در خوزستان با توجه به تنوع فرهنگی و قومی، باید تلاش شود عدالت آموزشی به طور کامل برقرار شود و همه دانشآموزان، فارغ از هر گونه دغدغه و وضعیت اجتماعی و اقتصادی به فرصتهای برابری در این خصوص دسترسی داشته باشند.
وی افزود: در یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین میدانهای پیشرفت کشوری یعنی میدان عدالت آموزشی ایستادهایم؛ بیتردید عدالت آموزشی نه صرفا یک مفهوم آرمانی برای ما خواهد بود بلکه یک ضرورت راهبردی و زیربنای توسعه پایدار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هر منطقه است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: خوزستان نیازمند نگاه دقیقتر، متواضعتر و عادلانهتر به مقوله آموزشی است. فرمایشات مقام معظم رهبری ما را متعهد میکند تا راه خود برای ریشهکنی کامل تبعیضهای آموزشی و توسعه عدالت در فضای آموزشی و آموزش و پرورش ادامه دهیم. در این خصوص امامین انقلاب دیدگاهی کاملا روشن و راهبرد را برای ما مشخص کردهاند.
وی عنوان کرد: استان خوزستان با مشکلاتی روبهرو است. از تفاوت زیرساختی مدارس شهر و روستا گرفته تا کمبود معلمان متخصص در مناطق کم برخوردار، از ضعف امکانات هوشمندسازی آموزشی گرفته تا تراکم بالای کلاسها، همه مسائلی هستند که اگر به آنها پاسخ روشن و واضح ندهیم و حل نشوند، نابرابریها باز تولید خواهند شد و توسعه، نامتوازن خواهد بود.
علمالهدایی با اشاره به آغاز طرح مردمی مدرسهسازی با حضور رئیس جمهور در اهواز گفت: یکی از اولویتهای مهم دولت چهاردهم توسعه مدرسهسازی و تحقق عدالت آموزشی در سراسر کشور است. اولویت اصلی خوزستان در طرح نهضت عدالت آموزشی، ابتدا حذف کامل مدارس سنگی و کانکسی و سپس هم تکمیل مدارس در دست اجرا است.
وی افزود: سپس ساخت فضای آموزشی در مناطق با تراکم بالا و در نهایت تخریب و بازسازی مدارس انجام میشود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: در استان خوزستان در سال ۱۴۰۳، ۲۱۱ پروژه با ۸۰۰ کلاس درس تحویل داده شد و امسال هدفگذاری شده ۶۵۶ مدرسه در خوزستان ساخته شود. حذف مدارس سنگی خوزستان به میزان ۱۰۷ مدرسه با ۵۴۱ کلاس درس و حذف مدارس کانسی مستقل بالای ۱۰ دانشآموز به تعداد ۴۳ مدرسه با ۷۱ کلاس درس خواهد بود که در قالب این هدفگذاری انجام میشود.
وی افزود: همچنین تکمیل پروژههای نیمهتمام و در دست اجرای استان خوزستان شامل ۳۲۹ پروژه با یک هزار و ۵۵۱ کلاس درس، تخریب و بازسازی ۱۰۱ کلاس درس در قالب ۱۰۷ مدرسه و ساخت ۸۱۹ کلاس درس در قالب ۷۱ مدرسه برای کاهش تراکم کلاسهای بالای ۳۵ نفر انجام میشود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: انجام این کار در یک سال نیازمند عزم بالایی است و استاندار خوزستان این موضوع را جزو برنامههای اصلی خود قرار داده و اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام شده است.
وی افزود: تفاهمنامهای با بنیاد علوی برای ساماندهی مدارس سنگی منعقد و مقرر شده است در فاز اول و دوم، ۴۶ مدرسه با ۲۵۲ کلاس درس بسازند که فاز اول از اردیبهشتماه امسال آغاز خواهد شد. همچنین رایزنیهای دیگری با بنیاد برکت و چند موسسه خیریه برای ساماندهی مدارس کانکسی داشتهایم. رایزنیهای مختلفی هم با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان برای تامین اعتبارات ملی و استانی انجام شده است.
علمالهدایی بیان کرد: در سفر رئیس جمهوری هم مصوبات بسیار موثری برای این موضوع و تامین اعتبار و تامین نقدینگی برای تعداد عمدهای از این مدارس دیده شده است. صنایع خوزستان نیز باید در قالب مسئولیتهای اجتماعی همکاری کنند.
وی اضافه کرد: تاکنون ساخت ۲۱۳ کلاس درس در قالب ۱۹ مدرسه از یک محل و ۲۵۸ کلاس درس در قالب ۲۲ مدرسه دیگر از محل دیگری در قالب مسئولیتهای اجتماعی تامین اعتبار شده است.
منبع؛ ایسنا