تاریخ : دوشنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Monday, 21 April , 2025
1
رئیس اداره احیای تالاب‌های خوزستان خبر داد

وجود ۵ کلونی جوجه‌آوری در تالاب بین‌المللی شادگان در بهار امسال

  • کد خبر : 28653
  • ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۸
وجود ۵ کلونی جوجه‌آوری در تالاب بین‌المللی شادگان در بهار امسال
رئیس اداره احیای تالاب‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به برآورد حضور حدود ۳۵ هزار فلامینگو در تالاب بین‌المللی شادگان از وجود ۵ کلونی جوجه‌آوری در این تالاب در فصل بهار امسال خبر داد.

موسی مدحجی با اشاره به وضعیت زیستگاه‌های فلامینگوها در خوزستان اظهار کرد: تالاب بین‌المللی شادگان تنها کلونی جوجه‌آور فلامینگو است و در تالاب هورالعظیم هم فلامینگوها به صورت محدود جوجه‌آوری دارند؛ بنابراین به دلیل اینکه بزرگترین کلونی در تالاب شادگان است هر ساله زیستگاه فلامینگوها در این تالاب بین‌المللی بررسی می‌شود.

وی با اشاره به وجود چهار تا پنج کلونی جوجه‌آور فلامینگو در تالاب شادگان افزود: محل این کلونی‌ها سخت‌گذر است اما این مناطق هر سال قبل از جوجه‌آوری، در زمان تخم‌گذاری، هنگام جوجه‌آوری و برای حلقه‌گذاری جوجه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند.

رئیس اداره احیای تالاب‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به قرارگیری فصل جوجه‌آوری در بهار، گفت: جوجه‌آوری فلامینگو از اواسط اسفند آغاز می‌شود و تا اواخر خرداد ادامه دارد و سپس در تیرماه کلونی‌ها را ترک می‌کنند. در حال حاضر بیشتر تخم‌های پرندگان هنوز به مرحله جوجه نرسیده‌اند. 

وی ادامه داد: البته جوجه‌ها به دلیل اینکه نمی‌توانند پرواز کنند همیشه توسط فلامینگوهای مادر برای غذا خوردن هدایت می‌شوند زیرا حتی ممکن است از کلونی فاصله بگیرند. غذای این پرنده بیشتر میگوی آرتمیا و نرم‌تنان و سخت‌پوستان دیگر مانند حلزون است. 

مشاهده فلامینگوهایی از ایتالیا و سوئد در تالاب شادگان 

مدحجی در خصوص جمعیت فلامینگوها گفت: فلامینگوها از اروپای شرقی، اروپای جنوبی و جنوب آفریقا به خوزستان می‌آیند. طبق بررسی‌های گذشته، حدود ۳۵ هزار فلامینگو در تالاب بین‌المللی شادگان وجود دارد. در چهار پنج سال اخیر چند رکورد زده شد و یک فلامینگوی حلقه‌گذاری شده از ایتالیا و دو گونه فلامینگوی کوچک کمیاب از کشور سوئد در این تالاب مشاهده شده است. 

وی افزود: البته فلامینگوها مهاجرت می‌کنند و تالاب بین‌المللی، زیستگاه و محل تولیدمثل است و بعد از آن ممکن است به تالاب‌ها و آبگیرهای مختلف بروند.

رئیس اداره احیای تالاب‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: فلامینگوی بزرگ، یک گونه حفاظت شده و حمایت‌شده است و مراقبت‌های زیادی انجام می‌شود تا کلونی بکر باقی بماند و تعرضی رخ ندهد. ورود افراد به این مناطق سخت‌گذر، ممنوع است و جزو مناطق امن تالاب محسوب می‌شود. 

وی در خصوص خطراتی که این فلامینگوها را تهدید می‌کند، بیان کرد: نبود آب، تخریب زیستگاه و شکار و صید، برخی از تهدیدهای زیست این پرنده هستند. فلامینگو لانه را با گل درست می‌کند و با منقار آشیانه خود را به شکل استوانه با ارتفاع ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متری ایجاد می‌کند اما در مواردی که جزر شدید رخ می‌دهد ممکن است برخی حیوانات گوشت‌خوار مانند شغال یا روباه موجب تخریب زیستگاه شوند اما با توجه به جمعیت بالای فلامینگوها این مساله چندان تاثیرگذار نیست. 

منبع؛ ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=28653

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت