سیاوش محمودی با بیان اینکه یکی از مطالبههای مردم این است که چرا کلانشهر اهواز نسبت به کلانشهرهای دیگر از نظر سطح خدمات پایینتر است یا به رشد مورد انتظار نرسیده است، اظهار کرد: شورای شهر اهواز بر عملکرد شهرداری نظارت میکند و به دلیل ضعف در قانون، امکان نظارت بر سایر دستگاهها را ندارد.
وی افزود: باید توجه داشت که شهرداری یک نهاد عمومی غیردولتی است یعنی از مجموعههای دولت اعتباری دریافت نمیکند؛ بنابراین باید بر اساس درآمدزایی خود اقدامات لازم را انجام دهد.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز خاطرنشان کرد: منابع شهرداری از محل عوارض و بهای خدمات توسط شهروندان به دست میآید و شهرداری با این درآمدها شهر را نگهداری میکند و توسعه میدهد.
محمودی اضافه کرد: شهروندان حقیقی بابت تخریب ملک و ساختوساز و شهروندان حقوقی مربوط به شرکتها و صنایع فعال در شهر هستند که باید عوارض را پرداخت کنند.
وی عنوان کرد: شهروندان باید بابت تعمیرات ساختمان تنها مجوز از شهرداری دریافت کنند و مشمول پرداخت عوارض نمیشوند اما برای تخریب و نوسازی مجدد باید عوارض پرداخت شود.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز تصریح کرد: ۴۵ تا ۵۰ درصد منابع درآمدی شهرداریها از محل ارزش افزوده و حق آلایندگی، ۲۵ تا ۳۰ درصد عوارض نوسازی و شهرسازی و بهای خدمات و ۱۵ تا ۲۰ درصد از محل سایر منابع تأمین میشود.
محمودی با بیان اینکه بیشترین مسئله در اهواز مربوط به پرداخت عوارض آلایندگی توسط شرکتها و نهادهای فعال در این شهر است، افزود: حدود یک سوم جمعیت شهر اهواز در مناطق کمبرخوردار یا حاشیهای سکونت دارند که عوارضی از این محلات دریافت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه هر دستگاهی که ساختوساز انجام میدهد موظف به دریافت مجوز از شهرداری و پرداخت عوارض است، گفت: شهرداری اهواز تنها در حوزه شهرسازیها ۷,۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات از ادارات دولتی دارد.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز خاطرنشان کرد: بیش از یک سال است که بخشی از این مطالبات به دستگاهها ابلاغ شده است، اما هنوز رقمی پرداخت نکردهاند.