به گزارش بهین خبر و به نقل از ایسنا سید احمد موالیزاده سرپرست فرمانداری اهواز در گفت و گویی اختصاصی در خصوص آخرین وضعیت کلانشهر اهواز و اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی پاسخ داد.
وی در خصوص مشکلات روستاهای اطراف کلانشهر اهواز گفت: تا پیش از دهه ۹۰ بحث روستاها چندان در فرمانداری اهواز مورد توجه نبود و بیشتر اقدامات در حوزه روستاها از سوی اداره کل روستایی استانداری اجرایی می شد و متاسفانه یک شکاف از نظر عمرانی میان شهر اهواز و روستاهای اطراف آن رخ داد. این مشکلات و مسائل با گذشت زمان انباشته شد و شرایطی به وجود آمد که اکنون با آن مواجه هستیم.
سرپرست فرمانداری اهواز عنوان کرد: شاید یک روستا در اطراف کلانشهر اهواز، حتی یک کیلومتر هم با اهواز فاصله نداشته باشد اما مشکلات عجیبی دارد که روستاهای بسیار دورتر با آن مواجه نباشند. اکنون به این نتیجه رسیده ایم که برای روستاهای اهواز بسیار باید کار کرد زیرا با مشکلات و موانع متعددی مواجه هستند.
حل تنش آبی، اولویت رسیدگی به اهواز
موالی زاده در خصوص تنش آبی و اجرای طرح های آبرسانی به روستاهای بخش های مختلف کلانشهر اهواز، گفت: حرکت ها و اقدامات بسیار خوبی برای بحث عمران روستایی در اهواز در حال انجام است که اولویت اول آن بحث آبرسانی و حل مشکلات مربوط به تنش آبی است.
وی ادامه داد: بحث غیزانیه و دیگر روستاهایی مثل غیزانیه در اهواز یکی از همین موارد است که روستایی سال ها در کنار چاه های نفتی و صنایع وجود داشته اما از آبرسانی و تامین پایدار آب شرب محروم بوده است. معمولا این روستاها از یک آبرسانی حداقلی از رودخانه و یا با تانکر بهره مند بودند و مشکلات بسیاری در این خصوص داشتند.
اجرای طرحهای محرومیتزدایی در روستاها
سرپرست فرمانداری اهواز با اشاره به اجرای طرح های محرومیت زدایی در روستاها گفت: این طرح ها به منظور آبرسانی به روستاها در دست انجام است و آغاز کار نیز از همان غیزانیه در اهواز کلید خورد. در این زمینه اکنون در غیزانیه در بحث تامین آب، عمده روستاها به کارگاه های عملیات عمرانی تبدیل شده اند و برای بسیاری از روستاها شبکه آبرسانی در حال احداث است و این کار در مراحل پایانی نیز قرار دارد.
موالی زاده با بیان اینکه باید بپذیریم که امسال هم نتوانستیم مشکل آبرسانی به روستاهای اهواز را در مناطق مختلف از جمله غیزانیه به طور کامل حل کنیم، افزود: امسال ۱۴ روستا در غیزانیه دچار تنش آبی هستند و باید تلاش کنیم تا مشکلات این روستاها را مرتفع کنیم.
وی با اشاره به اینکه اهواز دارای سه بخش مرکزی، غیزانیه و اسماعیلیه است، گفت: در بخش اسماعیلیه چندان مشکلات آبی نداریم و فقط چند روستا مشکل افت فشار آب دارند که باید نسبت به تقویب فشار آب در این روستاها اقدام شود. در بخش مرکزی نیز به دلیل مشکلاتی که در حوضه کرخه وجود دارد با تنش آبی مواجه هستیم.
سرپرست فرمانداری اهواز گفت: تنش آبی که در چند سال اخیر در حوضه کرخه رخ داده، ما را دچار مشکلات عدیده ای کرده است. این مساله باعث شده تا تنش آبی در روستاهای بخش مرکزی اهواز به مرحله حاد برسد و باید اقداماتی انجام شود تا بتوانیم روستاهای این منطقه را از حوضه آبریز کارون و دز تامین آب کنیم تا شرایط مدیریت شود.
موالی زاده با اشاره به مشکلات آبی در منطقه ملاشیه اهواز، عنوان کرد: این منطقه با بیش از ۶۵ هزار نفر جمعیت، به دلیل اینکه در انتهای شبکه توزیع آب اهواز قرار گرفته، سال ها است که با مشکل تامین آب مواجه است. این مساله به دلیل انشعابات غیر مجاز و شکستگی هایی که در خطوط انتقال وجود دارد رخ داده و عملا مردم این منطقه روزانه چند ساعت آن هم فقط در شب آب داشتند.
“صفر تا صدِ اهواز” در گفتوگوی اختصاصی ایسنا با فرماندار
مردم ملاشیه به آب رسیدند
وی افزود: ادامه پیدا کردن این مشکلات باعث شد تا در هفته های اخیر برای چند روز کلا آب به ساکنان این منطقه نرسد. پس از این اتفاق بود که اقدامات بسیار خوبی از سوی بخش های مسئول انجام شد و اکنون خوشبختانه وضعیت رو به بهبود است و باید گفت که ساکنان منطقه ملاشیه اهواز اکنون آب دار شده اند و به نوعی به آن ها آب می رسد ولی ما همچنان از وضعیت موجود راضی نیستیم.
سرپرست فرمانداری اهواز ادامه داد: در حال حاضر ساکنان منطقه ملاشیه حدود نیمی از روز آب دارند اما در تلاش هستیم تا مشکلات این منطقه به صورت کامل حل شود. در این زمینه جلسات متعددی را با آبفا خوزستان برگزار کرده ایم تا مشکل تامین آب کل منطقه جنوب غرب اهواز را حل کنیم. در کلانشهر اهواز در مناطق مختلفی از جمله پردیس، پیام نور، گلستان، بقایی، شهرک صیاحی، عین دو، گلدشت و… با مشکل افت فشار آب مواجه هستیم و باید تلاش شود با اصلاح شبکه نسبت به حل مشکلات مربوط به افت فشار و تامین آب این مناطق اقدام شود.
شبکه آبرسانی اهواز بسیار فرسوده است
موالی زاده با اشاره به مشکلات شبکه آبرسانی کلانشهر اهواز گفت: شبکه آبرسانی اهواز یک شبکه بسیار فرسوده است که شکستگی های فراوان دارد و باعث می شود تا در برخی از مناطق اهواز با افت فشار و عدم تامین آب در برخی از ساعات روز مواجه باشیم. در این زمینه قرار است شرکت آب و فاضلاب در یک برنامه زمان بندی الگو و برنامه خود را برای اصلاح شبکه آبرسانی اهواز ارائه کند تا به تدریج و البته با پیوست اجتماعی نسبت به اصلاح شبکه آبرسانی اهواز اقدام شود.
کیفیت آب قابل مسامحه نیست
وی در خصوص بحث کیفیت آب شرب اهواز نیز عنوان کرد: بحث کیفیت آب از نظر میکروبی و آلودگی خط قرمز فرمانداری اهواز است و این مساله اصلا قابل مسامحه نیست. بحث کدورت آب یک موضوع دیگر است که ممکن است آب از نظر بهداشتی سالم باشد اما دچار کدورت باشد. این مساله نیز اثر روانی دارد و آبی که کدر باشد را کسی نمی نوشد.
سرپرست فرمانداری اهواز ادامه داد: بحث کدورت آب اهواز به دلیل بافت جغرافیایی و اقلیمی منطقه است زیرا خوزستان جلگه است و همه آبرفت و گل و لای از بالادست به وسیله رودخانه به پایین دست می آید و از این رو آب کدر است. این مساله نیازمند دقت است تا در تصفیه خانه ها به شکلی نسبت به تصفیه آب اقدام شود که شاهد کدورت آب نباشیم.
موالی زاده با بیان اینکه در بحث کیفیت بهداشتی آب اصلا نمی پذیریم آبی با کیفیت بهداشتی پایین به دست مردم برسد، عنوان کرد: هر هفته کمیته رصد و پایش کیفیت آب در فرمانداری اهواز برگزار می شود تا شاهد مشکلی در بحث کیفیت آب نباشیم. در این زمینه علاوه بر دریافت گزارشات از بخش های مختلف بهداشت و آبفا، همچنین بازرسی هایی نیز از تصفیه خانه ها و همچنین خانه ها و بخش های مختلف انجام می شود تا کیفیت آب در مقاطع مختلف سنجش شود.
وی افزود: تاکنون مساله ای که برای ما محرز کند آب اهواز از نظر کیفی دچار مشکل است وجود نداشته است اما به صورت جزیی مواردی در برخی از مناطق اهواز وجود داشته که به دلیل ضعف در شبکه آبرسانی و شکستگی های متعدد رخ داده اما با پیگیری و ورود مقام قضایی موضوع حل شده است.
“صفر تا صدِ اهواز” در گفتوگوی اختصاصی ایسنا با فرماندار
رودخانه کارون از نظر زیست محیطی مشکل جدی دارد
سرپرست فرمانداری اهواز با بیان اینکه رودخانه کارون از نظر زیست محیطی با مشکلات جدی مواجه است، گفت: شرکت آب و فاضلاب خوزستان قول داده است تا پایان سال آینده با همکاری محیط زیست بسیاری از مشکلات زیست محیطی رودخانه کارون برطرف شود. عوامل بسیاری از جمله ورود فاضلاب به رودخانه و… وجود دارد که کارون را دچار مشکلات زیست محیطی کرده است. در این زمینه همه عوامل شناسایی شده است و امیدواریم مشکلات مرتفع شود.
موالی زاده ادامه داد: سازمان محیط زیست همه مشکلات زیست محیطی رودخانه کارون را احصا کرده است و در جلساتی که با عنوان حفاظت از رودخانه کارون با حضور استاندار خوزستان برگزار می شود، حل این مشکلات در دستور کار دستگاه های اجرایی قرار گرفته است. پروژه ها و اقداماتی اکنون در رودخانه کارون در حال انجام است و بنا است تا پایان سال آینده درصد زیادی از مشکلات زیست محیطی رودخانه کارون به ویژه در مقطع اهواز حل شود.
وی در خصوص اجرای طرح آبرسانی غدیر و تامین آب اهواز از این طرح آبرسانی افزود: طرح آبرسانی غدیر طرح خوبی است که در اصل بر مبنای برداشت از رودخانه کرخه احداث شد اما اکنون در رودخانه کرخه با تنش آبی مواجه هستیم. این طرح با اقدامات انجام شده اکنون از سرشاخه ها کارون و رودخانه دز برداشت می کند اما کشش لازم را ندارد زیرا شهرهای بسیاری در مسیر این طرح است تا آب به اهواز برسد.
طرح غدیر به کیفیت آب اهواز کمک کرده است
سرپرست فرمانداری اهواز گفت: تعدد شهرهایی که در مسیر است باعث می شود میزان آبی که از طریق طرح غدیر به اهواز می رسد کاهش یابد اما تلاش ما این است تا با برداشت حداقلی از رودخانه کارون و همچین با تکیه بر طرح غدیر، آب کلانشهر اهواز را تامین کنیم. طرح غدیر به بحث کیفیت آب اهواز کمک بسیار خوبی کرده اما باید گفت که مشکلات طبیعی و جغرافیایی که رخ داده، باعث شده است تا انتظارات ما آنطور که باید و شاید از طرح غدیر برآورده نشود.
موالی زاده در خصوص بحث فاضلاب و دفع آب های سطحی کلانشهر اهواز، تصریح کرد: دفع آب های سطحی هیچ ارتباطی به فاضلاب ندارد و باید برای دفع آب های سطحی در اهواز شبکه دفع داشته باشیم، نه اینکه از شبکه دفع فاضلاب برای آب های سطحی نیز استفاده کنیم. این مساله اشکال بزرگی در اهواز است و باعث بروز مشکلاتی به ویژه در زمستان ها می شود.
وی ادامه داد: در بحث دفع آب های سطحی با اقداماتی که در سال های اخیر انجام شده واقعا رشد چشمگیری در دفع آب های سطحی داشته ایم به شکلی که در زمستانی که پشت سر گذاشتیم پس از بارندگی ها آب در کمتر از ۲۴ ساعت به طور کامل دفع می شد در حال که در گذشته ماندگاری آب در برخی از مناطق اهواز بیش از ۷۲ ساعت بود.
پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی پروژه فاضلاب اهواز
سرپرست فرمانداری اهواز با اشاره به اجرای طرح های فاضلاب در کلانشهر اهواز، گفت: پروژه فاضلاب اهواز در حال حاضر حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با وجود محدودیت هایی که است همه در تلاش هستند تا نسبت به اجرای این طرح در کلانشهر اهواز اقدام کنند. مشکلات بسیاری در زمینه بحث های ترافیکی و … برای اجرای این طرح وجود دارد اما مجبور هستیم این پروژه را در کلانشهر اهواز اجرایی کنیم.
“صفر تا صدِ اهواز” در گفتوگوی اختصاصی ایسنا با فرماندار
اهواز زیرساخت ترافیکی ندارد
موالی زاده در خصوص حل مشکلات ترافیک شهری اهواز و اجرای طرح هایی برای حل گلوگاه های ترافیکی این شهر، افزود: متاسفانه یکی از مشکلات شهر اهواز نبود زیرساخت های راه و ترافیکی است. در دوره های قبل کمتر به این مساله توجه شده است و از این رو در اهواز به عنوان یک کلانشهر نسبت به دیگر کلانشهر تعداد رو گذرها و زیرگذرها، اتوبان ها و… بسیار کم و محدود است و در این بخش های تقریبا هیچ کاری انجام نشده است.
وی افزود: در کلانشهر اهواز یک عدم تناسب میان رشد جمعیت ترافیکی و زیرساخت ها وجود دارد و این مساله بسیار مشکل ساز است. احداث زیرساخت های ترافیکی برای حل این مسایل بسیار کمک کننده است اما متاسفانه حتی اگر ساخت یک طرح زیرساختی در اهواز آغاز شود مشخص نیست چه زمانی قرار است به اتمام برسد.
سرپرست فرمانداری اهواز با بیان اینکه یکی از مشکلات در دوره های مختلف شهرداری اهواز این است که اجرای پروژه ها بسیار زمان بر است و مردم از انجام پروژه ها نا امید و مستاصل می شوند، گفت: یکی از علل ترافیکی و ضعف ها در بحث مدیریت شهری کلانشهر اهواز بحث نبود قطار شهری و نداشتن ناوگان عمومی حمل و نقل است.
ضعف شدید ناوگان حمل و نقل عمومی اهواز
موالی زاده ادامه داد: ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهر اهواز به شدت ضعیف است. ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی در اهواز به دلیل اینکه طی سال ها هیچ اقدامی در آن انجام نشده است به شدت ضعیف است. همه کلانشهرها دارای قطار شهری هستند اما فقط کلانشهر اهواز است که قطار شهری ندارد و همه این عوامل باعث به وجود آمدن وضعیتی می شود که در کلانشهر اهواز با ترافیک بسیاری مواجه هستیم.
توضیحی درباره آخرین وضعیت پروژه قطار شهری
وی در خصوص آخرین وضعیت پروژه قطار شهری اهواز، گفت: پروژه قطار شهری اهواز از بن بست خارج شده و دیگر اختلافات و دعواهای حقوقی در این زمینه میان پیمانکار و کارفرما به اتمام رسیده است. اکنون با خلع ید پیمانکار قبلی، شهرداری اهواز در حال عقد قرارداد با پیمانکار جدید است و ظرف مدت چند روزهای اخیر این قرارداد منعقد خواهد شد. البته علاوه بر این مساله بحث تامین مالی پروژه نیز مطرح است که از سال گذشته اقدامات لازم برای تامین مالی طرح آغاز شده است.
سرپرست فرمانداری اهواز بیان کرد: در این زمینه گام اول خرید واگن ها و موارد این چنینی انجام شده است و امیدواریم به زودی کار عمرانی پروژه قطار شهری اهواز از سر گرفته شود.
احداث پلهای جدید بر روی کارون
موالی زاده ادامه داد: طرح هایی برای احداث پل های جدید بر روی رودخانه کارون برای حل مشکلات ترافیکی اهواز در دستور کار است اما اینکه چه زمانی این پروژه ها عملیاتی می شود مشخص نیست. در این زمینه اما پروژه پل نهم اهواز در دستور کار است تا نسبت به تکمیل آن اقدام شود. پل نهم یک طرفه و ناقص ساخته شده و آنطور که باید نتوانسته مشکلات ترافیکی منطقه را حل کند و از این رو همه تلاش ما بر این است تا بتوانیم این طرح را تکمیل کنیم.
“صفر تا صدِ اهواز” در گفتوگوی اختصاصی ایسنا با فرماندار
اظهارنظر درباره عملکرد شورای شهر و شهرداری اهواز
وی در خصوص عملکرد شورای شهر و شهرداری اهواز گفت: به طور کلی باید گفت که آنطور که باید نتوانسته ایم از ظرفیت شورایی بودن مدیریت شهری در کشور استفاده کنیم و به نوعی مدیریت شورایی جواب نداده است. اعضای شورای شهر اهواز افرادی دلسوز و پای کار هستند اما ساختار به شکلی است که باعث می شود چیزی که مدنظر آن ها است آنطور که باید عملیاتی نشود.
سرپرست فرمانداری اهواز تصریح کرد: از سنوات گذشته مشکلی که در شهرداری اهواز وجود دارد این است بدنه شهرداری اهواز بسیار دچار حاشیه است و این حاشیه های غیرفنی و خارج از متن به مدیریت شهری اهواز ضربه زده است. آقای امینی شهردار فعلی اهواز یک شهردار کوشا و فعال است اما مشکلاتی که در بدنه شهرداری وجود دارد شهردار را آزار می دهد و مانع کار کردن می شود. برخی از افرادی که از شهرداری اهواز ایراد می گیرند نگاه سیاسی به قضیه دارند و به نوعی نگاه دلسوزانه ندارند. اگر می خواهیم شهر خوبی داشته باشیم باید این نگاه اصلاح شود.
زمینهای ورزش محلات ساماندهی میشوند
موالی زاده در خصوص بحث تغییرکاربری اراضی ورزشی در کلانشهر اهواز گفت: برخی از زمین های ورزشی در اهواز مالکیت شخصی دارند و نمی توانیم از نظر قانونی برای ساخت زمین مانع آن شخص شویم اما راه حل هایی وجود دارد که با این افراد صحبت هایی انجام شود و در ازای دریافت زمین و…، زمین را به شهرداری واگذار کند. همه تلاش ما این است تا ساماندهی خوبی نسبت به زمین های ورزشی به ویژه در مناطق حاشیه ای کلانشهر اهواز داشته باشیم و در این زمینه شورای شهر و شهرداری اهواز نیز پای کار آماده اند.
وی ادامه داد: در این راستا در تلاش هستیم با اولویت مناطق حاشیه ای زمین هایی که در اختیار دولت هستند را به مجموعه های ورزشی تبدیل کنیم. برای زمین هایی نیز که سالیان گذشته مورد بهره برداری قرار گرفته اند و اکنون مالک شخصی آن زمین به سراغ زمین آمده، راهکاری در دست انجام است تا با مذاکره با مالک خصوصی نسبت به حل مشکل اقدام شود.
سرپرست فرمانداری اهواز با بیان اینکه شهرداری اهواز در حال عملیاتی کردن بیش از ۱۰ زمین ورزشی در مناطق حاشیه ای شهر اهواز است، عنوان کرد: در این زمینه زمین هایی که برای جوانان ساخته خواهد شد زمین بازی خاکی نیستند بلکه زمین هایی در خور شان جوانان خواهند بود تا با همه استانداردها و امکانات روز بتوان از این زمین ها بهره برداری کرد.
“صفر تا صدِ اهواز” در گفتوگوی اختصاصی ایسنا با فرماندار
آخرین وضعیت موزه هنرهای معاصر اهواز
موالی زاده در خصوص آخرین وضعیت موزه هنرهای معاصر اهواز نیز گفت: موزه هنرهای معاصر در شهرها فقط یک موزه نیست و به نوعی محل تجمع هنرمندان است اما متاسفانه در اهواز چنین محلی وجود ندارد. در این زمینه پس از حل مشکلات موزه هنرهای معاصر اهواز، باید بحث برون سپاری این موزه از طریق پیمان مدیریتی انجام شود تا مجددا شاهد راه اندازی موزه هنرهای معاصر اهواز باشیم.
احداث ۱۰۰ نانوایی جدید دولتی در اهواز
وی در خصوص بحث کیفیت نان در اهواز گفت: طرح ضربتی و قرارگاه کیفیت نان در اهواز به منظور ساماندهی نانوایی ها در کلانشهر اهواز در حال اجرا است. بر روی افزایش کیفیت نان در اهواز در حال انجام اقداماتی هستیم که امیدواریم اثرگذار باشد. همچنین قرار است در این زمینه به زودی ۱۰۰ نانوایی دولتی در اهواز در مناطق مختلف اهواز احداث شود.
سرپرست فرمانداری اهواز با تاکید بر بحث ایجاد رضایت مندی در شهروندان اهوازی، افزود: یکی از علت های نارضایتی مردم در کلانشهر اهواز، گلایه مندی مردم از دستگاه های خدمات رسان از جمله شهرداری اهواز، آب و فاضلاب، بیمه و… است. همچنین یکی دیگر از گلایه ها این است که مردم نمی توانند مسئولان را ببینند و یا نمی دانند مسئولان در اهواز چه کاری انجام می دهند. در این زمینه طرح هایی از جمله “طرح هر هفته یک مسجد، یک محله” در دست انجام است که مردم با مسئولان صحبت کنند و با تعامل نسبت به ایجاد رضایت مندی در مردم اقدام شود.
منبع خبر ایسنا