به گزارش بهین خبر و به نقل از روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، سید ابراهیم نوری سازنده دستگاه خشککن انجمادی است. این دستگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی خوزستان به نمایش گذاشته شد.
به گفته این محقق نیشکری، خشککن انجمادی صنعتی برای اولین بار در ایران ساخته شده و طی آن فرآیند خشک کردن محصولات کشاورزی بدون وارد کردن حرارت و در دمای زیر صفر انجام میشود.
سید ابراهیم نوری در حاشیه نمایشگاه فناوری، به قابلیتهای این دستگاه ابداعی اشاره کرد و افزود، دستگاه خشککن انجمادی در فرآوری و نگهداری مواد غذایی و افزایش ماندگاری آن تاثیر زیادی دارد.
وی حفظ کیفیت ظاهری و مزه طبیعی محصولات کشاورزی را از دیگر مزیتهای این دستگاه برشمرد و بیان داشت، در دستگاه خشک کن انجمادی، به دلیل انجام فرآیند خشک شدن در دمای پایین و فقدان هوا، از فساد ناشی از اکسیداسیون با تغییرات شیمیایی جلوگیری میشود.
به گفته نوری ، این دستگاه میتواند محصولات غذایی از جمله کشاورزی، میوهها و حتی گوشت را با کمترین تغییرات و حفظ کیفیت خشک کند و دوره ماندگاری آن را افزایش دهد.
بر اساس این گزارش، محصولاتی که با حرارت خشک میشوند در ساختمان، بافت، ظاهر و طعم دستخوش تغییر خواهند شد اما در روش خشک کردن انجمادی به دلیل منجمد بودن محصول، این تغییرات و میزان چروکیدگی حداقلی است.