دکتر حاتم بوستانی در جشن یکهزار و پانصدمین عمل موفق کاشت حلزون شنوایی در خوزستان که در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر یکی از بزرگترین تهدیدها در جامعه، مساله جمعیت است؛ متاسفانه وضعیت کاهش جمعیت به مرحله خطرناک رسیده بنابراین یکی از اولویتهای وزارت بهداشت در این زمینه است.
وی افزود: به طور متوسط اگر هر زوج، دو فرزند به دنیا بیاورد با توجه به بیماریها، مهاجرتها و … عدد جمعیت موجود حفظ نمیشود، بنابراین باید ۲.۱ تولد داشته باشیم تا جمعیت حفظ شود. در حال حاضر میزان فرزندآوری بین ۱.۶ تا ۱.۷ تولد است و اگر این رقم به ۱.۴ تولد برسد در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید و بیش از ۵۵ تا ۶۰ درصد از این جمعیت ۳۰ میلیون نفری نیز سالمند خواهند بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از سوی دیگر جمعیت غیرایرانیها به مرحله بسیار خطرناک میرسد و شاید ۵۰ درصد از این ۳۰ میلیون نفر هم غیرایرانی باشند. همچنین مذهب در این زمینه بسیار مهم است و اهل سنت به شدت به فرزندآوری پایبند هستند.
وی ادامه داد: سن ازدواج هم بسیار بالا رفته است و خوزستان دومین استان دارای سن بالا با تجرد است که باید به این موارد توجه شود.
بوستانی گفت: اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده یکی دیگر از اولویتهای وزارت بهداشت. با وجود کمبودها، خوزستان اولین استانی است که برای اجرای این کار اعلام آمادگی کرده است. اجرای این طرح به رفع محرومیت و برقراری عدالت در توزیع امکانات و تسهیل دسترسی به خدمات کمک میکند، بنابراین باید از همه ظرفیتها در این زمینه استفاده شود تا وضعیت بهداشتی ارتقا یابد.
وی نسبت به کمبود پزشکان متخصص پایه در شهرستانها تا دو سه سال آینده هشدار داد و گفت: هر چند اکنون اورژانسها اداره میشوند اما تا دو سه سال دیگر در شهرستانها متخصصهای مانند داخلی، بیهوشی و کودکان نخواهیم داشت. در دو سه دهه اخیر به دلیل رفتار نامناسب با جامعه پزشکی، این اتفاقها رخ داده است. امیدواریم با حضور آقای پزشکیان، این موضوع جبران شود و جامعه پزشکی دوباره احیا شود. ما از تخلف و کم و کاستی پزشکان دفاع نمیکنیم اما قشری هم در جامعه نداریم که این مسائل را نداشته باشد.
وی ادامه داد: هشت شهرستان خوزستان بیمارستان ندارند و بیمارستانهای اهواز هم که بار خوزستان و استانهای همجوار را به دوش میکشند جزو قدیمیترین بیمارستانهای کشور هستند. بیمارستان رازی به دوره جنگ جهانی دوم و بیمارستان گلستان به ۷۰ سال قبل برمیگردد.
بوستانی با اشاره به وضعیت کاشت حلزون در خوزستان بیان کرد: به همت دکتر صاکی و همکارانش، این جشن برگزار شده است. اهمیت این کار بر هیچکس پوشیده نیست زیرا یکی از مهمترین تفاوتهای انسان با دیگر موجودات بعد از تفکر، بیان احساس است که با نعمت شنیدن قابل انجام است. وارد کردن یک نفر به دنیای واقعی بسیار لذتبخش و کار بسیار بزرگی است.
منبع؛ ایسنا