تاریخ : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024
12
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل:

تعرض افراد ناشناس به محوطه بنای جهانی چغازنبیل ناکام ماند

  • کد خبر : 5572
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۶
تعرض افراد ناشناس به محوطه بنای جهانی چغازنبیل ناکام ماند
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه گفت: تعرض مجدد افرادی ناشناس به محوطه بنای جهانی چغازنبیل با هوشیاری نیروهای حراست این مجموعه ناکام ماند.

به گزارش بهین خبر و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، عاطفه رشنویی روز سه شنبه افزود: خوشبختانه با هوشیاری کارکنان حراست این مجموعه تاریخی چیزی از بنای تاریخی کم و یا تخریب نشده است.

وی ادامه داد: چندی پیش چند نفر با استفاده از تاریکی شب از اطراف شهر دوراونتاش وارد محوطه زیگورات می‌شوند و تلاش می‌کنند تا قسمتی از دیوار دارای آجر کتیبه‌دار را جدا و سرقت کنند که موفق به این کار نشدند.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اشاره به اقدام‌های انجام شده برای بهبود وضعیت مانیتورینگ این محوطه باستانی گفت: سیستم روشنایی و دوربین‌های نظارتی محوطه تاریخی از ابتدای امسال ارتقا یافته‌اند ضمن اینکه اقدام‌های موثری برای حراست از این مجموعه اتخاذ شده است.

وی افزود: نیروی حراست مجموعه در کمترین زمان از ورود افراد متعرض به محوطه باستانی چغازنبیل مطلع و به دلیل بعد مسافت با موتور به سمت آنها حرکت می‌کند که این افراد متوجه صدای وسیله نقیله شده و به سرعت متواری می‌شوند.

رشنویی با بیان اینکه افراد متعرض به این مکان تاریخی شناسایی و دستگیر شده‌اند، خاطرنشان کرد: این افراد با استفاده از دوربین‌های نظارتی موجود در سطح محوطه تاریخی توسط افراد محلی شناسایی و با پیگیری انجام شده دستگیر شدند.

وی با تاکید بر اینکه این تعرض منجر به آسیب به بنای تاریخی نشده است، افزود: اگرچه این سارقان موفق به تخریب و سرقت از محوطه تاریخی چغازنبیل نشدند ولی به دلیل اینکه این حمله برای دومین بار طی چند ماه اخیر است می‌تواند زنگ خطری برای ارتقای اقدام‌های امنیتی در این محوطه‌های تاریخی باشد.

ششم اسفندماه ۱۴۰۱ مدیرپایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه در واکنش به انتشار برخی اخبار پیرامون سرقت آجرهای کتیبه‌دار میراث جهانی چغازنبیل با تکذیب این خبر تاکید کرده بود که یک تعرض نافرجام با هدف تخریب، به بخشی از دیواره این پایگاه صورت گرفته است.

عاطفه رشنو با اشاره به ابعاد آن تعرض افزوده بود: هفته‌های گذشته یک تعرض نافرجام به بخشی از دیواره ضلع جنوب غربی وارد شد که با هوشمندی یگان حفاظت مستقر در محوطه از تخریب جدی مجموعه جلوگیری به عمل آمد.

محوطه باستانی هفت‌تپه در بخش جنوب شرقی شهرستان شوش و در فاصله ۱۵ کیلومتری آن واقع شده است؛ این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.

این محوطه تاریخی به دلیل داشتن آجر نوشته هایی با خط ایلام در سال‌های گذشته همواره مورد طمع سارقان بوده که ارتقای اقدام‌های حراستی برای حفاظت از این میراث تاریخی جهانی ضروری است.

معبد زیگورات چغازنبیل که نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است.

چغازنبیل، پرستشگاهی است که عیلامیان برای خود ساخته بودند؛ این بنا توسط میلیون‌ها خشت و هزاران آجر ساخته شده است که حدود پنج هزار آجر آن نوشته به خط ایلامی دارد.

منبع ایرنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=5572

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت