تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
2

تخریب کوخه‌های زنده‌گیری پرندگان در خوزستان/زنده‌گیری پرندگان شکاری جرم است

  • کد خبر : 21334
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۴:۲۸
تخریب کوخه‌های زنده‌گیری پرندگان در خوزستان/زنده‌گیری پرندگان شکاری جرم است
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به تخریب کوخه‌های زنده‌گیری پرندگان در فصل موسوم به بازگیری گفت: ۲۴ کوخه از ابتدای فصل پاییز تاکنون در نقاط مختلف استان تخریب شدند.

محمد الوندی هدف از تخریب کوخه‌ها را جلوگیری از زنده‌گیری و قاچاق پرندگان شکاری عنوان کرد و گفت: تخریب کوخه‌ها از ابتدای فصل پاییز توسط همه واحدهای یگان حفاظت محیط زیست در حال انجام است و در صورت یافت موردی در هر نقطه از استان، بلافاصله رسیدگی می‌شود.

وی بیان کرد: هرساله در اوایل فصل پاییز عده‌ای سودجو با احداث سازه‌ای بنام کوخه اقدام به زنده‌ گیری پرندگان شکاری خانواده شاهین‌ها که در فصل مهاجرت‌ در حال عبور از شهرستان‌های جنوبی استان خوزستان و سواحل خلیج فارس هستند، می‌کنند که یگان حفاظت محیط‌زیست خوزستان در مرکز استان و شهرستان‌هایی که مستعد حضور متخلفان این حوزه هستند با گشت‌های مستمر و هدفمند به شناسایی و تخریب کوخه‌ها می‌پردازند.

به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان، شهرهای خرمشهر، آبادان، ماهشهر، شادگان، رامشیر، رامهرمز، امیدیه، هفتکل، اهواز و … عمدتا کوخه نشینی دارند و مستعد این عمل هستند.

وی تخریب کوخه را راهی برای پیشگیری شکار پرندگان عنوان کرد و افزود: یکی از ابزارهای اصلی برای زنده‌گیری پرندگان شکاری کوخه است که وقتی تخریب می‌شود به نوعی پیشگیری نیز اتفاق می‌افتد.

الوندی تاکید کرد: براساس قانون، شکار و صید هرگونه زنده‌گیری حیات وحش جرم است و به محض اینکه پرنده شکاری زنده گیری شود فرد شکارچی مشمول ضرر و زیان می‌شود.

وی همچنین به آغاز جمع آوری “مَحمیه‌ها” از آبگیرها، تالاب‌ها و نقاط مستعد اشاره کرد و گفت: در پایش تالاب هورالعظیم کار شناسایی آغاز شده است و یگان حفاظت تالاب به محض اطلاع از هر گونه محمیه اقدام به تخریب آن می‌کنند تا زنده گیری کاهش یابد.

کوخه سازه‌ای است که با مصالح ساده و محلی ساخته می‌شود و متخلفان با نصب تور با روش‌های غیرمجاز برای زنده‌گیری پرندگان شکاری داخل آن کمین و استتار می کنند.

“محمیه” یا دامگاه در واقع، آب‌گیرهای دست‌سازی هستند که توسط شکارچیان احداث و قرق می‌شوند تا با دانه پاشی و القای امنیت ظاهری، پرندگان را به‌ سمت خود جذب می‌کنند.

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=21334

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت