حسین نظر در گفتگو با خبرنگار بهین خبر اظهار کرد: خوزستان به جهت شرایط طبیعی و جغرافیایی که دارد از لحاظ کوهنوردی اهمیت زیادی داشته و کوهنوردان زیادی در این استان تربیت شده است، بعد از هماهنگی های لازم توانستیم بر اساس برنامه ریزی قبلی جشن سیمرغ با توجه به امار بسیار خوب کوهنوردان این استان در صعود به قلههای سیمرغ، همایش تجلیل از آنها را برگزار کنیم، در مجموع ۱۵ نفر حکم سیمرغ دریافت و از ۲۵ نفر نیز تجلیل شد.
وی افزود: طرح سیمرغ از پاییز ۱۳۹۵ در کشور شکل گرفت و از سال ۱۳۹۶ وارد فاز اجرا شد به گونه ای که اولین همایش سیمرغ یک سال بعد با حضور ۴۵نفر برگزار گردید این همایش در سال ۹۸ با حضور ۱۲۰ کوهنورد در استان قزوین برگزار شد بعد از آن به دلیل شیوع ویروس کرونا به مدت دو سال همایش به صورت عمومی برگزار نشد اما در در ۴بخش جداگانه از ۱۱۰ فرد صعود کننده تجیل شد.
دبیر همایش سیمرغ در فدراسیون کوهنوردی با بیان اینکه بیش از ۳۰ باشگاه در این طرح فعالیت می کنند، اضافه کرد: در طرح سیمرغ برای افراد صعود کننده ۸ دوره آموزشی در نطر گرفته شده است که مدال و حکم به افرادی که این ۸ دوره را گذرانده باشند اهدا میشوند و با توجه به تصویب دستورالعمل طرح سیمرغ تلاش شده است که این دورهها و تمام برنامههای طرحسیمرغ توسط باشگاهها اجرایی شوند.
وی تاکید کرد: با توجه به دستورالعملهای حفاظت از محیط زیر تمام صعودهایی که توسط باشگاهها صورت میگیرد باید حداکثر ۲۶ نفر حضور داشته باشند و قبل از صعود نامه نگاری و روال اداری آن باید طی شود.
نظر با اشاره به در آمدزا بودن طرح سیمرغ ادامه داد: برآیندطرح سیمرغ با توجه به ماهیتی که دارد سبب توسعه گردشگری، رونق اقتصادی درکوهپایهها و توسعه بومگردی میشود و تاکنون بیش از ۵۰ میلیاردتومان در کشور بازدهی مالی داشته است.
وی با اشاره به فعال بودن طرح سیمرغ در ۳۱ استان و اینکه تاکنون ۵ استان قلههای سیمرغ را در یک روز صعود کردهاند، تصریح کرد: ایمنی ویژگی بارز سیمرغ است برای اینکار ۸ دوره آموزشی اجرا می شود ا فراد با طی این ۸ دوره به یک کوهنورد کارآزموده تبدیل می شوند که با محیط زیست و شرایط جوی و پزشکی آشنایی خواهند داشت، افراد و باشگاهها می توانند حداقل طی شش ماه پروژه سیمرغ و صعودهای خود را به پایان برسانند. با این حال از ابتدای آذر تا اسفند ماه و ایجاد یک شرایط ایمن صعودها متوقف خواهند شد.