سید محسن موسویزاده با اشاره به منابع متعدد آلودگی هوا در خوزستان اظهار کرد: یکی از این منابع آلاینده، آتشسوزی مزارع نیشکر است که در این خصوص اصرار داریم شرکتهای کشت و صنعت از دستگاههای هاروستر برای برداشت سبز نیشکر استفاده کنند و آتش زدن بقایای مزارع نیشکر را کنار بگذارند.
وی با اشاره به استقرار صنایع بزرگ در اهواز و دیگر شهرهای صنعتی استان خوزستان افزود: سیستم فیلتراسیون برخی صنایع به تغییراتی نیاز دارد و باید این کار انجام شود و سازمان حفاظت محیط زیست هم در این خصوص نظارت داشته باشد. از سالهای قبل بودجههایی برای کنترل ریزگردها اختصاص داده شده است و باید از این بودجه استفاده درستی شود.
نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشتر آلودگی هوا در این روزها منشاء صنعتی دارد، گفت: با توجه به سرما و وارونگی هوا، شاهد این وضعیت آلودگی در خوزستان هستیم. یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا، خارج کردن شرکتهای آلاینده از شهر اهواز است؛ در این خصوص مراحل جابهجایی شرکت کربن آغاز شده است اما در این کار تعلل رخ داده است و باید تسریع شود.
وی با بیان اینکه صدها مشعل نفتی اطراف اهواز روشن هستند که باید هر چه زودتر خاموش شوند، عنوان کرد: وزارت نفت، جمعآوری فلرهای نفتی را آغاز کرده است و مقرر شده است کار را تا پایان سال آینده به پایان برساند اما متاسفانه کار کند پیش میرود و با این روند، پروژه جمعآوری فلرها در مدت پیشبینی شده کامل نمیشود. در این خصوص باید اعتبارات لازم در نظر گرفته شود تا کار سرعت بگیرد.
موسویزاده با اشاره به افزایش تولید نفت در خوزستان و در پی آن افزایش گازسوزی فلرهای نفتی تصریح کرد: میدانهای نفتی آزادگان و اروندان افزایش تولید داشتهاند و هر چند این افزایش تولید به سود کشور است اما با اجرای آن، باید جلوی تبعات آلودگی هوا در خوزستان هم گرفته شود.
وی بیان کرد: با سوختن گازهای همراه نفت، سود ۵ میلیارد دلاری از بین میرود و علاوه بر این، مشکلات تنفسی برای مردم به وجود آورده است به گونهای که در روزهای آلوده، صدها نفر با مشکلات تنفسی به بیمارستانها مراجعه میکنند.
نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: گسترش بیماریهایی مانند سرطان در خوزستان ناشی از این آلودگیها است و دولت باید به این مسائل توجه ویژهای کند. آلودگیهای صنایع آسیب زیادی به سلامت مردم وارد میکند و بروز بیماریهای تنفسی و سرطانها گویای این مساله است.
منبع؛ ایسنا