دکتر میثم معزی در نشست خبری که یکشنبه ۳۱ فروردین به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، اظهار کرد: در شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز شش هزار و ۷۷۰ تخت بیمارستانی فعال وجود دارد؛ سال گذشته حدود پنجونیم میلیون نفر به این مراکز درمانی مراجعه کردند یعنی تقریباً هر خوزستانی یکبار به مراکز درمانی دانشگاه مراجعه کرده است. این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، ۴۲ هزار نفر افزایش داشته است.
وی افزود: در سال گذشته بیش از دو میلیون نفر بصورت سرپایی به درمانگاههای این دانشگاه مراجعه کرده و ۴۳۹ هزار نفر بستری شدهاند. همچنین در سال گذشته ۲۲۲ هزار عمل جراحی تخصصی و فوق تخصصی انجام شده است.
کاهش ۱۳ درصدی مرگ مادر باردار در خوزستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه سال گذشته ضریب اشغال تخت در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه افزایشی بوده است، گفت: همچنین مرگ کودکان یک تا ۵۹ ماه، هفت درصد و شاخص مرگ مادر هم حدود ۱۳ درصد کاهش داشته است.
وی اظهار کرد: موارد پیوند اعضا با توجه به اشکالات سال گذشته در خصوص تعرفهها، روند کاهشی بود اما از ابتدای امسال گامهای خوبی در این زمینه برداشته شده است. از اواخر سال گذشته پیوند اعضا از اتباع خارجی بویژه اتباع عراقی در دستور کار قرار گرفت و سال گذشته سه مورد پیوند اعضا از اتباع خارجی در خوزستان انجام شد.
معزی اضافه کرد: در اربعین حسینی سال گذشته به ۲۲ هزار نفر و در طرح سلامت نوروزی به ۲۵۷ هزار نفر از سوی دانشگاه جندی شاپور خدمات درمانی ارائه شده است.
بار سنگین مراجعه کودکان به بیمارستانها در پی آلودگی هوای خوزستان
وی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی مراجعهکنندگان به مراکز درمانی در پی آلودگی هوا تصریح کرد: شاخص در این زمینه بسیار نگرانکننده است؛ در سه ماه گذشته شاهد بحران و بار سنگین مراجعه کودکان به بیمارستان ابوذر اهواز بودیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: مراجعه کودکان زیر ۱۲ سال و بویژه کودکان زیر شش سال به بیمارستانها با دلیل منتسب به آلودگی هوا میتواند بار سنگینی برای این دانشگاه ایجاد کند. با تلاش و پیگیریهای فراوان، این بحران جمع شد و امیدواریم این اتفاقها تکرار نشود.
وی افزود: آلودگی هوا در سال گذشته بسیار سنگین بود و این وضعیت باید کنترل شود.
افزایش نگرانکننده شیوع بیماریهای قلبی و سکته مغزی در خوزستان
معزی گفت: در طرح نوروزی امسال ۳۴۵ هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میزان مراجعهها ۱۰ درصد و میزان بستری ۱۳ درصد افزایش یافته است. در مدت طرح نوروزی، دو هزار جراحی اورژانس و شش هزار عمل الکتیو هم انجام شد.
وی با اشاره به افزایش حدود ۱۹ درصدی مراجعه بیماران قلبی و عروقی و افزایش پنج درصدی بیماران سکته مغزی در نوروز در خوزستان تصریح کرد: وضعیت بیماریهای غیرواگیر نشان میدهد که سال به سال روند شیوع بیماریهای قلبی و سکته مغزی در خوزستان نگرانکنندهتر شود.
خطای انسانی دلیل بیش از ۵۰ درصد تصادفات خوزستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در طرح نوروزی، انتقال مصدومان ترافیکی توسط همکاران فوریتهای پزشکی ۱۵ درصد افزایش داشته است. تعداد مصدومان ترافیکی هم ۱۲ درصد افزایش داشته و این در حالی است که سفر به خوزستان حدود ۳۸ درصد افزایش داشته است. در نوروز امسال سه هزار و ۹۹۰ مصدوم ترافیکی و ۴۱ فوتی در پی تصادفات داشتیم.
وی بیان کرد: خطای انسانی، خودرو و جاده سه عامل تأثیرگذار در تصادفاتند و در سطح کشور باید در این زمینه سیاستگذاری شود. در خوزستان بیش از ۵۰ درصد تصادفات به دلیل خطای انسانی رخ میدهد و ۲۵ تا ۳۰ درصد موارد، مربوط به جادهها است.
معزی گفت: هزینه هر بیمار تصادفی، ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان است و با هر بیمار، بار مضاعف و ناخواستهای بر دانشگاه تحمیل میشود زیرا مصدومان تصادفی بصورت رایگان درمان میشوند.
منبع؛ ایسنا