سید محمدرضا موالیزاده در نشست با اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در سازمان منطقه آزاد اروند افزود: شهرستانهای آبادان و خرمشهر پیش از جنگ تحمیلی از برخوردارترین مناطق با بیکاری منفی بودند و با این شرایط از شهرستانهای مهاجرپذیر بودند.
وی اظهار کرد,: آبادان و خرمشهر بدلیل فراهم بودن زمینه اشتغال بخصوص در حوزه نفت، کشاورزی و دریایی پذیرای تمام ایران بودند.
استاندار خوزستان گفت: امروز آبادان، خرمشهر و استان خوزستان از مشکلات زیادی رنج میبرند و اکثر مردم این استان به سایر استانهای کشور مهاجرت میکنند.
موالیزاده، استان خورستان را سرشار از نیروی انسانی دارای خلاقیت دانست و بیان کرد,: متاسفانه در سالهای اخیر سرمایه نیروی انسانی را بدلیل مشکلات از دست دادیم و استان با مشکلات زیادی مواجه شده است.
وی افزود: امیدواریم گره گشایی در خصوص مشکلات استان بخصوص در حوزه اشتغال و اقتصاد ایجاد شود تا این استان دوباره به نشاط لازم و رشد و توسعه مطلوب دست پیدا کند.
استاندار خوزستان با اشاره به ظرفیتهای زیاد در حوزه کشاورزی بخصوص طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، گفت: خوزستان در بخش صنعت، خدمات، گردشگری و اقتصاد دریا محور پیشگام است ولی با این ظرفیتها شاهد آمار بالای بیکاری هستیم.
وی همسایگی خوزستان با کشورهای همسایه بخصوص عراق را امتیاز بزرگ خوزستان عنوان و اظهارکرد: خوزستان، استانی راهبردی است و میتواند موتور محرکه اقتصاد کشور باشد.
موالیزاده با بیان اینکه خوزستان شایسته بهترینها است، گفت: این استان در دوران دفاع مقدس حماسه آفرین بود و شهدا، جانبازان و ایثارگران زیادی تقدیم نظام کرد.
وی افزود: خوزستان علاوه بر ظرفیتهای مادی و صنعت در ابعاد معنوی هم پیشرو است.
تامین منابع مالی مهمترین مشکل واحدهای تولیدی خوزستان
رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: مشکلات واحدهای تولیدی اغلب در بحث تامین مالی و نیازهای سرمایه ثابت و در گردش است.
جعفر قادری افزود: به نظر میرسد مسائل و مشکلاتی که واحدهای تولیدی خوزستان دارند عمومی است و بیشتر در بحث تامین مالی و نیازهای سرمایه ثابت و در گردش این واحدها است.
وی ادامه داد: برای برطرف کردن این موضوع سازوکارهایی نظیر استفاده از ظرفیت سیستم بانکی و بازار سرمایه و همچنین روشهای جدیدی که در قانون پیش بینی شده وجود دارد.
قادری بیان کرد: در نشست.های کمیسون تلاش میکنیم به مناطقی مانند خوزستان که از ظرفیتهای بسیار خوبی نظیر مرز، دسترسی به آبهای آزاد، مسیرهای ترانزیتی برخوردار است کمک کنیم.
وی افزوذ: باید در زیرساختهای این استان کاری انجام شود تا به رونق اقتصادی برسد.
بیش از ۷۰ درصد از درآمد سالانه سازمان منطقه آزاد اروند صرف هزینههای زیرساختی میشود
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز در این نشست گفت: سازمان منطقه آزاد اروند سالیانه بیش از ۷۰درصد از منابع درآمدی خود را صرف هزینههای زیرساختی در بخشهای عمرانی، فرهنگی و توسعه تولید و صادرات میکند.
علی زارعی افزود: منطقه آزاد اروند به دلیل دسترسی به رودخانه کارون و اروند و نزدیکی به خلیج فارس، دارا بودن مرز زمینی و دریایی با کشورهای همسایه و داشتن حمل و نقل ترکیبی، یکی از مهمترین مناطق آزاد تجاری و صنعتی ایران است که شرایط ویژهای برای توسعه تجارت و سرمایه گذاری دارد.
وی حمایت از تولید و افزایش ظرفیتهای اقتصادی صادرات را یکی از اولویت های سازمان منطقه آزاد اروند دانست و ادامه داد: سال گذشته بیش از ۸۵۰ میلیون دلار صادرات از طریق گذرگاه های مرزی این منطقه انجام شده که از این میزان، ۲۲۰ میلیون دلار متعلق به صادرات تولیدات منطقه بوده است.
زارعی وجود شهرکهای صنعتی منطقه آزاد اروند با ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار زیربنا را یک امتیاز مهم ارزیابی کرد و گفت: وجود ۲ شهرک صنعتی در آبادان و خرمشهر، ظرفیت بسیار خوبی برای تولید و صادرات است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، بیان کرد: امسال در معاونت اقتصادی این سازمان، صادرات بیش از یک میلیارد دلار هدف گذاری شده که امید است به این رقم دست یابیم و برای اهداف بزرگتر تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه سازمان منطقه آزاد اروند در سال گذشته موفق به کسب عنوان برتر در بین مناطق آزاد کشور شد، افزود: این عنوان بر اساس ارزیابیهای دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد به دست آمد و در ۶ ماهه نخست سال جاری نیز بار دیگر اروند توانست در حوزههای مختلف مقام نخست رااز بین دیگر مناطق به خود اختصاص دهد.
زارعی گفت: یکی از مهمترین مباحث در حمایت از تولید، اصلاح قانون مناطق آزاد، قوانین متناقض و مالیات بر ارزش افزوده بوده که به یکی از چالشهای این مناطق تبدیل شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اهمیت همکاریهای بین بخشی را باور این سازمان عنوان کرد و افزود: معتقدیم با تشکیل کارگروههای تخصصی در استان و همراهی که مجموعه استان و نمایندگان مجلس با منطقه آزاد اروند دارند میتوانیم زمینه ساز توسعه و پیشرفت اقتصادی و تجاری در حوزههای مختلف از جمله صنایع مختلف پتروشیمی، انرژی، کشاورزی، شیلات و گردشگری در منطقه و استان باشیم.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) است که در محل تلاقی ۲ رودخانه اروند و کارون قرار دارد.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیتهای مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل قانون ۴۴ اساسی از روز جمعه به استان خوزستان سفر کردند و مشکلات واحدهای اقتصادی و شهرکهای صنعتی را مورد بررسی قرار دادند.