محمدرضا موالیزاده در شورای توسعه و برنامه ریزی استان خوزستان، اظهار کرد: آمادگی کامل در تمامی بخشها به ویژه در ارائه پیشنهادها با ضرورت حل مسائل و مشکلات در سفر رییس دولت چهاردهم به خوزستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه بحث پروژههای قابل ارائه استان برای سفر رییس جمهور در حال تدوین است ادامه داد: متاسفانه پروژههای نیمه تمام زیادی در استان مثل مترو، فاضلاب اهواز و یا مباحث حاشیه نشینی وجود دارد که باعث عقب ماندگی خوزستان از استان های دیگر شده است.
موالی زاده ادامه داد: پیشنهاداتی که می تواند در زمینه بهبود شرایط زیرساختی در استان به رییس جمهور ارائه شود را باید با دقت بررسی و مورد ارزیابی قرار داد تا با حضور دکتر پزشکیان تصمیم گیری لازم انجام شود.
انتقال حساب های بانکی صنایع، مطالبه خوزستان از رییس جمهور
وی گفت: انتقال حساب های بانکی شرکتهای بزرگ به درون استان از جمله مطالبات از رئیس جمهور است و به دنبال این هستیم که این دستورالعمل بسیار مهم در سفر رییس جمهور به خوزستان تصویب شود.
استاندار خوزستان ادامه داد: انتقال دفاتر مرکزی شرکتهای مالیاتی و بیمههای فعال در خوزستان به استان درخواست دیگری است که بر اجرای آن تاکید داریم.
وی یکی از منابع درآمدی و رونق صنایع پایین دست را خرید تولیدات درون استان عنوان کرد و افزود: صنایع فعال در خوزستان تجهیزات و امکانات مورد نیاز خود را باید از تولیدکنندگان درون استان خریداری کنند تا این درآمد به استان اختصاص یابد.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه استخدام نیرو باید از نیروهای درون استان انجام شود گفت: استخدام نیرو از استانهای دیگر باید با شروطی انجام شود به عنوان مثال باید بررسی شود آیا استانهای دیگر در جذب نیروی کار از خوزستان موافقت و همکاری دارند یا خیر؟
موالیزاده اظهار کرد: زمانی خوزستان مهاجر پذیرترین استان کشور بود اما در حال حاضر به مهاجر فرست ترین استان تبدیل شده است، متاسفانه شرایط خوزستان برای زندگی سخت شده و مردم به دلیل تعلق خاطری که دارند در این استان زندگی میکنند.
وی گفت: خوزستان با وجود انجام ماموریتهای بزرگی همچون تولید نفت، تولید محصولات راهبردی کشاورزی، تولید محصولات فلزی، تولید شکر و یا ترانزیت کالا در کشور جایگاه ویژه ملی دارد و نباید چنین شرایطی را داشته باشد.
استاندار خوزستان ادامه داد: از اعضای شورای برنامه ریزی استان خواستارم که چهارچوبی برای توسعه استان تعیین کنند.
وی یکی از ظرفیتهای مغفول مانده در استان را منطقه آزاد اروند نام برد و ادامه داد: متاسفانه مردم منطقه از مزیت منطقه آزاد چندان بهره نجستند و تدوین راهکاری برای بهرهبرداری بیشتر از این ظرفیت در استان باید انجام شود.
موالیزاده تاکید کرد: شورای برنامه ریزی باید از تصمیمات روزمره خارج شود چرا که مجموعهای از نخبگان استان در این شورا وجود دارند و این شورا باید نقشه راه توسعه و بهره برداری بیشتر از حوزههای مختلف را ترسیم کند.
وی گفت: استانهای دیگر رشد و توسعه بیشتری نسبت به خوزستان با این حجم از منابع و ظرفیت و اعتبار دارند و جای ناراحتی است که چرا در استان نمیتوان کمبودها و کاستیها را برطرف کرد.
استاندار خوزستان افزود: تصمیم گرفتم که مدیران استانهای دیگر را به خوزستان دعوت کنم و از موفقیتهای آنها مشاوره و الگوگیری شود.
لزوم پیوند شورای برنامه ریزی خوزستان با دانشگاه
موالیزاده با تاکید بر اینکه شورای برنامه ریزی استان باید با مجموعههای دانشگاهی پیوند بخورد و همفکری و تبادل نظر کند خاطرنشان کرد: اجرای پروژههای بدون توجیه در استان قابل قبول نیست ، پروژهها باید بر اساس مطالعات علمی تصویب و اجرایی شود.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه دیدگاههای زیست محیطی و ملاحظات لازم باید در طرحها دیده شود اظهار کرد: لازم است کمیتههای تخصصی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خوزستان و شورای برنامهریزی استان برای بررسی کارشناسی مسائل تشکیل شود.
وی گفت: شورای توسعه و برنامهریزی استان را باید از یک افق بالاتری نگاه کرد تا به یک نقطه تعالی برسد، ضروری است در بخشهای مختلف شورای برنامهریزی کمیتههای تخصصی تشکیل شود و از اساتید کشوری برای ارائه مشاوره در مباحث اجتماعی و اقتصادی استان استفاده شود تا با این اقدامات به سمت توسعه استان حرکت کنیم.
استاندار خوزستان ابراز امیدواری کرد که شرایط استان می تواند بهتر شود و برای تحقق آن باید مباحث و مطالعات در استان به صورت کارشناسی و علمی تهیه و اجرا شود.
موالی زاده در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: تنها چیزی که در استان می تواند باعث اتحاد شود توسعه استان است و بر همین اساس و محور باید فعالیت شود.
استاندار خوزستان گفت: روز دوشنبه هفته آینده در نهاد ریاست جمهوری نشست بررسی طرح ها و چالش های استان برگزار خواهد شد تا پیشنهادات کاربردی در این زمینه ارائه شود.
منبع؛ ایرنا