یاسر رنجبر اظهار کرد: پروژه احیای گوزن زرد ایرانی با معرفی گوزنهای پرورشیافته در سایت احیا و تکثیر در زیستگاه طبیعی جنگلهای دز و کرخه در سالهای اخیر توسط سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده و پس از وقایعی همچون سیل و بیماری در دهه ۱۳۹۰، مجددا از ابتدای دهه ۱۴۰۰ از سرگرفته شده است.
وی افزود: در حوزه استحفاظی پارک ملی دز، ادارهکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، گروههای مردمی و دوستدار محیط زیست، مسئولان و معتمدان محلی و با همکاری مؤسسه طبیعت و حیات وحش شیردال، پس از چند نوبت رهاسازی گوزن در جنگلهای منطقه حفاظت شده دز، ضمن اطلاعرسانی و آموزش برای حفاظت این گونه منحصر به فرد، در نوبتهای مختلف اقدام به مشاهده و ثبت تصویر گوزنهای آزاد شده در منطقه کردهاند.
رنجبر گفت: ثبت تصاویر متعدد از گوزنهای زردی که به صورت آزاد در حوزه استحفاظی پارک ملی دز زندگی میکنند ، نشاندهنده پویایی این پروژه است و به تازگی هم ضبط تصویر تولد یک راس گوساله در خارج از سایت، عملکرد مثبت و مؤثر این پروژه را تایید میکند.
وی ادامه داد: این دستاورد باارزش حاصل زحمات و تلاش سازمان حفاظت محیط زیست و مسؤلان و گروههای محلی و مؤسسات همکار در این خصوص بوده است. خوشبختانه مشاهدههای چند راس گوساله در فصل زادآوری، سیاست در پیش گرفته و موفقیت پروژه احیای گوزن زرد ایرانی در خارج از اسارت و زیستگاه این گونه را به طور مشهود نمایان و تایید کرده است و با مشارکت گروههای مردمنهاد، انجمنها و دوستداران طبیعت در آیندهای نه چندان دور شاهد رشد جمعیت بهتری از این گونه خواهیم بود.
رئیس اداره پارک ملی دز گفت: از آقای حاتم چالوچی مدیر انجمن حافظان حیات وحش پارک ملی دز نیز که در ضبط چندین تصویر به ویژه اولین گوساله زرد ایرانی تلاش مضاعف داشته است، تشکر میکنیم.
منبع: ایسنا