جمال فیاضی در همایش ملی زراعت چوب که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد، با اشاره به اجرای طرح زراعت چوب در استان خوزستان، اظهار کرد: با توجه به ویژگیهای جغرافیای خاص کشور، با مدیریت صحیح میتوان اشتغال و ثروت فراوانی ایجاد کرد.
وی افزود: همه ما به امینت غذایی، اهمیت و چالشهای آن توجه خاصی داریم؛ ریشه امنیت غذایی، در پدیده ساده فتوسنتز است و اگر بتوانیم بهرهوری فتوسنتز را افزایش دهیم مطمئنا میتوانیم ثروتآفرینی کنیم.
رئیس دانشگاه کشاورزی و منبع طبیعی خوزستان با اشاره به فرصتهای ایجاد شده از طریق زراعت چوب گفت: زراعت چوب در وهله اول، فرصتی برای تولید چوب است و در وهله دوم در مباحثی از جمله صنایع جانبی، فرآورده گیاهی، دارویی، عصاره، اسانس و حتی در تولید اکسیژن اهمیت دارد. همچنین میتواند آوردی به میزان ۵ هزار میلیارد تومان برای زنبورداری و تولید عسل داشته باشد.
فیاضی یادآور شد: خوزستان جلگهای آبرفتی با آب فراوان است و بین کوه و دریا قرار دارد. کل ایران از هلال سبز شمال که با صنوبر تا زاگرس که با بلوط پوشیده شده است، میتواند ثروتآفرینی کند. در جلگه خوزستان درخت اکالیپتوس مطرح و ظرفیت کشورمان است. ما در دانشگاه کشاورزی خوزستان آماده هستیم در تولید و خلق ثروت در زراعت چوب کمک کنیم. زیرا هر فعالیتی نیاز به یک چرخه علمی دارد که میتوان آن را ایجاد کرد و امیدواریم در مدت زمان کوتاه بتوانیم نتایج آن را ببینیم. صنعت در این فضا برای ما اهمیت دار زیرا تکمیلکننده این زنجیره است.
منبع: ایسنا