دکتر سید محمد علوی با اشاره به هشدارهای اخیر در مورد شیوع بیماری سرخک اظهار کرد: در سال ۹۸ با تکمیل ایمنسازی با واکسن علیه سرخک، سرخچه و اوریون، حذف بیماری سرخک در ایران اعلام شد اما امسال با توجه به کاهش پوشش ایمنسازی علیه سرخک در افغانستان، این بیماری در این کشور شیوع پیدا کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه ایران و به تبع خوزستان در معرض تردد مهاجران افغان قرار دارند، نگرانی از اینکه ممکن است کودکان این افراد واکسن تزریق نکره باشند، به تمام مراکز بهداشت اعلام آمادهباش شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: طبق اطلاعات دریافتشده، تاکنون حدود ۱۳۶ مورد ابتلا به سرخک که اکثرا اتباع بیگانه بودند، در کشور مشاهده شده است اما تاکنون در خوزستان موردی از ابتلا به سرخک بین ایرانیها و اتباع دیگر کشورها نداشتهایم.
علوی با اشاره به اقدامات بهداشت در خصوص مقابله با سرخک بیان کرد: علاوه بر بررسی کارت واکسیناسیون کودکان زیر پنج سال، افرادی تا ۳۰ سالهای که در معرض سرخک باشند، مراقبت میشوند. بیماران دارای علامت سرخک مانند بثورات پوستی نیز از نظر سرخک بررسی میشوند و مراقبتهای سندرمیک برای آنها انجام میشود تا بیماری از چشم ما پنهان نشود.
وی گفت: لکهگیری واکسیناسیون علیه سرخک برای افرادی که به دلیل شیوع کرونا از تزریق واکسن غافل ماندهاند نیز انجام شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص مراقبت در مرزها گفت: بیشتر این بیماری در مرز شرقی کشور وجود دارد اما جاهایی که احتمال حضور اتباع وجود دارد و محل اسکان پناهجویان در خوزستان رصد میشوند و در صورت لزوم، واکسیناسیون برای این افراد انجام میشود.
وی بیان کرد: بر اساس اعلام رسمی، حدود ۲ هزار و ۳۰۰ تبعه افغان در خوزستان حضور دارند اما با توجه به تردد غیر مجاز یا ثبت نام نکردن، قطعا این افراد تعداد بیشتری دارند.