تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 20 April , 2024
5
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز تشریح کرد:

چگونه از بروز بیماری وبا پیشگیری کنیم؟

  • کد خبر : 1508
  • ۰۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۷
چگونه از بروز بیماری وبا پیشگیری کنیم؟
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: آب آشامیدنی غیربهداشتی، آلودگی غذاهای پخته شده پس از تهیه و انتقال آلودگی از طریق دست به غذای تهیه شده پس از پخت از دیگر راه‌های انتقال این بیماری هستند.

دکتر شایسته شمی پور یکشنبه در نخستین کمیته سال ۱۴۰۱ با عنوان پیشگیری از وبا در محل اتاق ریاست مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به اینکه در آستانه پیک اول بیماری وبا (التور) قرار داریم گفت: وبا یک بیماری حاد اسهالی است که از طریق مصرف آب و غذای آلوده ایجاد می‌شود.

وی افزود: در این بیماری نخستین شکایت بیمار احساس پری و غرغر شکم است و سپس اسهال آبکی شبیه به آب برنج بدبو دیده می‌شود؛ علایم بیماری شامل اسهال آبکی شدید و متوسط، با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارش، نداشتن دل درد و دل پیچه، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی عضلات پشت ساق پا و عطش فراوان است و تب و یا خون در مدفوع دیده نمی‌شود.

شمی پورشایع ترین راه انتقال بیماری وبا را از طریق آب، سبزیجات و میوه‌های آلوده بیان کرد و گفت: آب آشامیدنی غیربهداشتی، آلودگی غذاهای پخته شده پس از تهیه و انتقال آلودگی از طریق دست به غذای تهیه شده پس از پخت از دیگر راه‌های انتقال این بیماری هستند.

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهوازدر خصوص راه‌های پیشگیری ازاین بیماری توضیح داد: شست و شوی دست با آب و صابون پیش از غذا و پس از اجابت مزاج، خودداری از خرید هرگونه مواد غذایی و خوراکی از دست فروشان، سالم سازی سبزیجات و میوه جات و استفاده از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه از جمله این راه‌هاست.

وی استفاده از آب سالم در شستشو و طبخ مواد غذایی، نوشیدن آب مطمئن در مسافرت، دقت کردن به تهیه بهداشتی سالادهای فصل در ساندویچی‌ها و رستوران ها، دور نگه داشتن مواد غذایی از دسترس حشرات و جوندگان، نصب توری مناسب برای درب و پنجره‌ها، خودداری ازریختن زباله در جوی‌ها، رودخانه‌ها، معابر و اماکن عمومی و کوتاه و تمیزکردن ناخن‌ها را از دیگر راه‌های پیشگیری از بیماری وبا ذکر کرد.

شمی پور اضافه کرد: جوشاندن آب به مدت سه دقیقه، گندزدایی از طریق قرص کلر و یا استفاده از سه قطره کلر مادر به ازای یک لیتر آب یک ساعت پیش از مصرف از روش‌های سالم سازی آب آشامیدنی است.

وی در خصوص درمان بیماری گفت: درصورت بروز علایم و نشانه‌های بیماری از جمله اسهال حاد آبکی بدون انجام خوددرمانی به سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود؛ پیش از مراجعه چنانچه بیمار قادر به نوشیدن است مایعات کافی از جمله ORS به بیمار داده شود؛ برای تهیه محلول خوراکی ORS یک بسته از آن در یک لیتر آب جوشیده سرد شده حل شود و به تدریج به بیمار داده شود.

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=1508

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت