به گزارش بهین خبر و به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، اصغر رشنودی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اعلام کرد: از جمعیت حدود پنج میلیون نفری خوزستان چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سن کار هستند که بخشی از این جمعیت معادل ۶۹ درصد آن غیر فعالند.
وی با بیان اینکه ۳۱ درصد این جمعیت فعال است که از این میزان نیز بخشی شاغل و بخشی بیکار هستند، افزود: جمعیت کاری استان حدود یک میلیون و ۳۲۰ هزار نفر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان بیان کرد: جمعیت بیکار استان خوزستان حدود ۳۰۰ هزار نفر است که بخشی از این تعداد اگر سازماندهی شوند این رقم بسیار کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: برای حوزه اشتغال یک سیاست گذاری در دست داریم که بخشی از این سیاست مربوط به مدیریت سهم کارگاههای استان برای ایجاد اشتغال است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۸ هزار کارگاه در استان وجود دارد، اظهارکرد: راه اندازی دوباره کارگاههای غیرفعال بخش خصوصی و حل مشکل آنها در جهت رونق تولید و جذب بیشتر نیروی کار از برنامههای این اداره کل در حوزه اشتغال است.
وی با اشاره به بستههای سیاستی ایجاد اشتغال در استان افزود: برای ایجاد این بستهها بررسی و پژوهشهای زیادی انجام شده و اقتصاد مرز، اقتصاد دریا، منطقه آزاد، منطقه ویژه استان و درآمدهای ملی و عمومی استان در این بستهها دیده شده است.
اشتغال ۱۰ درصد جمعیت دارای کار خوزستان در صنایع راهبردی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اظهار کرد: پنج صنعت راهبردی شامل ۲۳ پتروشیمی، ۱۵ شرکت فولادی، ۹ طرح توسعه نیشکر، سه پالایشگاه نفتی، شرکت ملی حفاری و گاز در خوزستان وجود دارد که حدود ۱۴۱ هزار نفر در این صنایع مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد جمعیت شاغل استان در صنایع راهبردی مشغول کار هستند، افزود: در نظر داریم امسال فرهنگ سازی شود که ۹۰ درصد اشتغال در سایر پایههای اقتصادی مثل اشتغال روستایی و اقتصاد شهری را فعال کنیم.
رشنودی گفت: در اقتصاد شهری در حوزه اصناف ۳۷۲ هزار فرصت شغلی وجود دارد که یک ظرفیت بسیار خوب برای اشتغال استان است و اگر حمایت شوند میتوانند در کاهش نرخ بیکاری بسایر اثرگذار باشند.
وی ادامه داد: اصناف حدود ۲.۵ برابر صنایع راهبردی استان در جذب نیروی کار موثر بودهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اضافه کرد: این استان با ۶ کشور همسایه مبادله تجاری دارد که شریک اول آن کشور عراق است.
وی با بیان اینکه به طور متوسط ۲۱ درصد صادرات استان به عراق انجام میشود، افزود: ۱۳ درصد صادرات خوزستان به کشور امارات و ۱.۲ درصد به کشور عمان، ۰.۵ درصد به کویت و ۰.۲ درصد صادرات استان به دبی انجام میشود.
رشنودی اظهار کرد: هر کدام از این کشورها ظرفیت بسیار خوبی برای استان در حوزه تجارت و درآمدزایی و اشتغالزایی هستند و باید بیش از پیش از این فرصت برای درآمدزایی و ایجاد اشتغال در خوزستان استفاده کرد.
خوزستان با وجود اینکه یکی از قطبهای صنعتی و کشاورزی است جایگاه سوم کشور در میزان بیکاری دارد.