سید محمد رضا موالی زاده در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اظهار کرد: بزرگترین اقتصاد دولتی در استان خوزستان است که در کنار آن باید بخشهای تعاونی و خصوصی شکل میگرفت. بخش خصوصی تا حدودی شکل گرفته اما بخش تعاون از ابتدا نتوانست شکل بگیرد. بنابراین در وزارت کار و رفاه اجتماعی ادغام شد.
وی با اشاره به کمک برای رشد دانشگاه افزود: هر کاری از دست من بر بیاید برای حل مشکلات این دانشگاه انجام خواهم داد چرا که این دانشگاه سرمایه استان و کشاورزی است. این دانشگاه با داشتن رشتههای متنوع در مقاطع مختلف، یک قطب است که باید توسعه یابد.
موالی زاده ادامه داد: بخشی از توسعه از طریق بودجه عمومی و بخشی از طریق مسئولیتهای اجتماعی امکانپذیر است. خاستگاه و هسته اولیه شکلگیری مسئولیتهای اجتماعی، محیط زیست بوده است و از ۵۰ سال گذشته در جهان مطرح شد.
استاندار خوزستان گفت: ارتباط دانشگاه با کشت و صنعتهای مختلف و مراکز تولید در بخشهای کشاورزی بسیار مهم است. خوزستان قطب رشد و توسعه کلان در کشاورزی است و تاریخ خوزستان نیز این مساله را نشان میدهد. بیش از ۱۴۰ نوع محصول کشاورزی در استان تولید میشود. در کنار آن شیلات و پرورش ماهیان سرد آبی، گرمابی و خاویار نیز وجود دارد. دامپروری از قدیم الایام در استان وجود داشته است. همچنین پرورش ماکیان بحثی جدی است و باید دنبال شود.
وی با اشاره به ضرورت فرآوری محصولات و صنایع تبدیلی عنوان کرد: بسیاری از محصولاتی که گمان نمیرفت در استان عملآوری شوند، اکنون کشت میشوند. گندم حدود ۱۴ میلیون نفر و شکر ۳۵ میلیون نفر در خوزستان تامین میشود. یکی از بخشهای بسیار گسترده، کشاورزی است و مزیتهای نسبی در کشاورزی بسیار بالا است.
موالی زاده گفت: در کنار موضوعات آکادمیک در دانشگاه حتما از ظرفیت سازمان فنی و حرفهای برای مهارتآموزی استفاده شود. باید دانشجویان را به صورت میدانی با رشتههای خود درگیر کرد تا در کنار آموزش مهارتهای لازم را نیز کسب کنند تا در دستگاهها به کار گرفته شوند. باید از مطالعات تطبیقی سایر کشورها و نام آوران کشاورزی آب و محیط زیست بهره برد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات موجود در دانشگاهها تغذیه و سلف سرویس است که باید برای بهبود کیفیت آن تلاش کرد.
موالی زاده با بیان اینکه درباره تفاهم نامه با کشت و صنعتها باید مدلی تعریف کرد، گفت: یکی از موضوعات مهم، آب است. آب در استان خوزستان از نظر کمی و کیفی باید در شرایط مناسبی باشد. البته اقداماتی در این حوزه در حال انجام است.
وی افزود: توسعه وجوه سختافزاری و نرمافزاری دارد؛ سخت افزار شامل امکانات فیزیکی و نرمافزار، محتوا، تمدن و فرهنگ است. پرداختن به یک بخش از توسعه کافی نیست.
استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت توجه به ابعاد مختلف توسعه گفت: فرهنگ گفت و گو، انتقادپذیری، مشورتپذیری، ایجاد نهادهای مدنی و مردمنهاد، باید توسعه یابد. این مسایل میتواند به توسعه استان کمک کند. توسعه بدون انسان توسعهیافته شکل نمیگیرد و یکی از ابعاد آن، معنوی و در مکتب اهل بیت (ع) بودن و بیانیه گام دوم انقلاب است.
منبع؛ ایسنا