تاریخ : یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024
5

عملیات بهینه سازی چهارمین واحد نیروگاه سد دز آغاز شد

  • کد خبر : 20665
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹
عملیات بهینه سازی چهارمین واحد نیروگاه سد دز آغاز شد
مدیرعامل شرکت نصب، تعمیر و نگهداری نیروگاه های برق آبی سازمان آب و برق خوزستان گفت: بهینه سازی چهارمین واحد نیروگاه برق آبی سد دز با بهره گیری از تجربه موفق بهینه سازی سه واحد این نیروگاه آغاز شد.

سید مهران اسدی روز شنبه بیان کرد: مجوز خروج واحد چهارمین واحد نیروگاه سد دز به منظور آغاز عملیات بهینه سازی این واحد نیروگاهی از سوی مدیریت شبکه برق کشور صادر شده است.

وی با بیان اینکه مدت زمان عملیات بهینه سازی این واحد نیروگاهی حدود هشت ماه پیش بینی شده است، افزود: زمان بندی عملیاتی برای بهینه سازی چهارمین واحد نیروگاه سد دز با توجه به نیاز شبکه برق تا پایان اردیبهشت سال آینده تعیین شده است که در این راستا تمام منابع انسانی و امکانات مورد نیاز برای بهره برداری در زمان تعیین شده به کار گرفته می شود.

مدیرعامل شرکت نیروگاه های برق آبی خوزستان گفت: بهینه سازی این واحد نیروگاهی توسط متخصصان و کارشناسان شرکت تعمیرات نیروگاه های برق آبی خوزستان در حال انجام است.

به گزارش یارنا، سد دز دارای هشت واحد با توان ۶۵ مگاوات است که با توجه به عمر بیش از ۵۰ ساله این واحدها تعمیرات اساسی، بهینه سازی و افزایش ظرفیت این واحدها در دستور کار قرار گرفته است.

با بهینه سازی این واحدها توان هر واحد تولیدی این نیروگاه از ۶۵ به ۹۰ مگاوات افزایش می‌یابد که با تکمیل این عملیات بهسازی در مجموع ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تولیدی برق این نیروگاه افزوده می‌شود.

نیروگاه دز در نقطه ژرف شبکه تولید و توزیع برق قرار دارد به همین دلیل این نیروگاه وظیفه سنگینی در پایداری شبکه و استمرار تولید برق به ویژه در فصل تابستان به عهده دارد.

سد دز یک سد بتنی برق‌آبی است که بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی احداث شد؛ این سد ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادست دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت ۵۲۰ مگاوات است.

احداث سد دز در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط ایتالیایی‌ها در کوه‌های زاگرس آغاز شد و در سال ۱۳۴۱ خورشیدی پایان یافت. دریاچه این سد ۶۵ کیلومتر طول و حدود ۶۰ کیلومترمربع مساحت داشته و گنجایش نهایی آن ۳٫۳ میلیارد مترمکعب است.

این سد با ارتفاع ۲۰۳ متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفع‌ترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در زمان ساخت) شناخته می‌شد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.

منبع؛ ایرنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=20665

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت