تاریخ : پنج شنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 12 September , 2024
6

سرایت آتش از زمین‌های کشاورزی به جنگل بلای جان عرصه‌های منابع طبیعی خوزستان

  • کد خبر : 10285
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۷
سرایت آتش از زمین‌های کشاورزی به جنگل بلای جان عرصه‌های منابع طبیعی خوزستان
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: اغلب حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی سطح استان ناشی سرایت آتش از زمین‌های کشاورزی به این مناطق است که می توان از آن به عنوان بلای جان عرصه منابع طبیعی نام برد.

جمال موسویان در شورای کشاورزی استان در سرسرای استانداری خوزستان بیان کرد: متاسفانه در اغلب مواقع، آتش سوزی مزارع که توسط کشاورزان برای از بین بردن باقی مانده محصولات کشاورزی انجام می‌شود به جنگل ها سرایت می‌کند.

وی گفت: جنگل یک سرمایه طبیعی و ملی است و به دلیل یک سهل انگاری به راحتی از بین می‌رود باید هر چه زودتر جلوی آتش زدن مزارع در استان گرفته شود.

موسویان با بیان اینکه بقایای محصولات کشاورزی می تواند در کسب درآمد کشاورزان موثر باشد افزود: آموزش های لازم در این خصوص می تواند انگیزه خوبی برای پیشگیری از آتش سوزی زمین های کشاورزی باشد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یکی از راه‌های جلوگیری از آتش زدن مزارع را فروش بقایای محصولات کشاورزی برای مصرف خوراک دام به سایر استان‌ها عنوان کرد.

۵۳ هزار هکتار زراعت دیمی برای کشت پاییزه استان پیش‌بینی شده است.

مجید نبی پور با اشاره به اینکه شرایط کشت پاییزه در استان با توزیع مناسب بذر و بارش باران خوب است افزود: ۱۶۹ هزار هکتار کشت گندم در پاییزه پیش بینی شده که از نیمه آذرماه بیشترین میزان کشت انجام خواهد شد.

وی گفت: در کشت کلزای آبی پارسال ۲۲ هزار هکتار انجام شد که این رقم امسال به ۳۰ هزار و ۲۲۱ هکتار افزایش یافته است.

نبی پور با اشاره به دیگر کشت پاییزی که در استان انجام می‌شود افزود: پارسال ۱۶ هزار هکتار کشت چغندرقند در این فصل انجام شد که در کشت پاییزه این دوره به ۱۸ هزار هکتار افزایش یافته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: کشاورزان استان برای کشت پاییزه نیاز به کود فسفات و کود پتاسه دارند که از وزارت جهاد کشاورزی تامین این ۲ نوع کود درخواست شده است.

وی با بیان اینکه در خوزستان توسعه اراضی کشاورزی امکان‌پذیر است اما نیاز به سرمایه و کار بیشتری دارد افزود: با بالا بردن بهره‌وری بدون توسعه اراضی کشاورزی، می‌توان تولید را افزایش داد.

کل عرصه طبیعی استان ۶.۴ میلیون هکتار است که ۴.۹ میلیون هکتار از این میزان اراضی ملی است و ۲.۴ میلیون هکتارآن مرتع است.

بر اساس این گزارش، امسال به دامداران نیز اجازه داده شد تا دام‌های آن‌ها از علوفه مراتع استان برای چِرا استفاده کنند تا عامل آتش سوزی در اراضی ملی کاهش یابد.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزی‌پروری، عسل و فرآورده‌های لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید می‌کند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

منبع: ایرنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=10285

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت