تاریخ : یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024
3
معاون حفاظت محیط زیست استان عنوان کرد

افزایش ۴ برابری فلرسوزی در خوزستان/ همجواری تاسیسات نفت با محله‌های مسکونی اهواز

  • کد خبر : 22748
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۶:۰۵
افزایش ۴ برابری فلرسوزی در خوزستان/ همجواری تاسیسات نفت با محله‌های مسکونی اهواز
معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه آمارهای دقیقی از فلرها نداریم اما طبق آمار موجود و بازدیدهای میدانی، ۳۵۰ تا ۳۷۰ پایه فلر در استان در حال فعالیت هستند، گفت: میزان گازسوزی فلرها در خوزستان در یک سال گذشته چهار برابر افزایش یافته است.

فرهاد قلی‌نژاد در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به دستور توقف مازوت‌سوزی در چند استان اظهار کرد: در جلسه کارگروه ملی هوای پاک که هفته گذشته برگزار شد، موضوع ممنوع شدن استفاده از سوخت‌های جایگزین در سه نیروگاه مطرح شد و بررسی‌ها در استان‌ها در حال انجام است.

تلاش برای توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه رامین اهواز

وی افزود: سال گذشته به دلیل وضعیت هوای خوزستان و وجود منابع مختلف آلاینده هوا، به گونه‌ای عمل کردیم که نیروگاه رامین تنها نیروگاهی بود که فقط ۱۷ تا ۱۸ روز از سوخت جایگزین استفاده کرد و امسال هم در حال تلاش هستیم که در کارگروه هوای پاک در هفته‌ آینده، نیروگاه رامین نیز جزو نیروگاه‌هایی که استفاده از سوخت جایگزین در آن‌ها ممنوع است، قرار بگیرد.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: البته در نیروگاه رامین همه خطوط نمی‌توانند از سوخت مازوت استفاده کنند بنابراین این محدودیت در این نیروگاه وجود دارد اما در تلاش هستیم در کارگروه ملی هوای پاک که هفته آینده که در سطح ملی برگزار می‌شود، نیروگاه رامین نیز جزو نیروگاه‌های استثنا در سوخت جایگزین اعلام شود.

وی بیان کرد: منابع مختلف آلودگی هوا در خوزستان وجود دارند که منابع خاصی هستند اما با اقدامات همه دستگاه‌های اجرایی، سال گذشته نسبت به سال‌ قبل روزهای قابل قبول بیشتری داشتیم. البته این به معنی نیست که در خوزستان مشکل آلودگی هوا وجود ندارد. متاسفانه سال گذشته در اهواز روز با هوای «پاک» نداشتیم.

آمارهای دقیقی از تعداد فلرهای خوزستان نداریم

قلی‌نژاد در خصوص وضعیت فلرسوزی گفت: باید توجه شود در خوزستان علاوه بر فلرهای مناطق نفت‌خیز جنوب، فلرهای دیگر مناطق نفتی را هم داریم. در این زمینه در گرفتن آمار از همکاران نفتی مشکلاتی داریم و آمارهای دقیقی نداریم، اما طبق آمار موجود و بازدیدهای میدانی، ۳۵۰ تا ۳۷۰ پایه فلر در خوزستان در حال فعالیت هستند که شامل مناطق نفت‌خیز جنوب، نفت و گاز اروندان، شرکت توسعه نفت در غرب خوزستان و حتی فلات قاره هستند.

وی با بیان اینکه خوزستان از نظر میزان فلر مهم‌ترین استان کشور است، تصریح کرد: طبق آمار همکاران نفت و بر اساس اعلام کتبی و رسمی شرکت‌های نفت و گاز کارون و مارون، میزان گازسوزی افزایش یافته است؛ این گازسوزی در یک سال گذشته چهار برابر شده و این مساله به دلیل افزایش تولید نفت در خوزستان به دستور وزیر نفت بوده است.

افزایش تا ۲۳۹ درصدی فلرسوزی در برخی نقاط خوزستان

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در شرکت نفت و گاز کارون در نقاطی شاهد ۵۵ درصد افزایش گازسوزی نسبت به میزان پیش‌بینی شده بودیم. میزان گازسوی نفت و گاز کارون طبق آمار نفتی‌ها، ۳۱ هزار فوت مترمکعب در روز در واحد آب تیمور که یکی از زیرمجموعه‌های این شرکت است، بوده است.

وی بیان کرد: در مجموعه‌های نفت و گاز مارون هم ۷۳۵ هزار فوت مترمکعب در روز گازسوزی می‌شود و بر اساس آمارها، ۲۳۹ درصد افزایش گازسوزی داشته‌ایم.

قلی‌نژاد گفت: متاسفانه در خوزستان شاهد آلودگی هوای ناشی از فعالیت این فلرها هستیم. پروژه‌هایی در زمینه بازیابی گازهای فلر در حال اجرا است که یکی از آن‌ها، پروژه رساندن گازها به پالایشگاه گاز هویزه در غرب کارون ‌است، اما آنچه مهم است این است که پروژه‌های بازیابی گازهای فلر پیشرفت فیزیکی مطلوبی ندارند.

نارضایتی از عقب‌ماندگی اجرای پروژه‌های جمع‌آوری گازها

وی بیان کرد: طبق الزام قانونی کارگروه هوای پاک استان خوزستان مقرر بود تا پایان امسال پروژه‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت (فلرها) به سرانجام برسند و بخشی از این فلرها خاموش و بخشی به‌سوزی شوند، اما بر اساس اعلام شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب، این پروژه‌ها ۵۵ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، این در حالی است که نتیجه‌گیری از این پروژه‌ها زمانی مشاهده می‌شود که کار به ۱۰۰ درصد برسد.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: نارضایتی ما از این بابت است که علاوه بر عقب‌ماندگی در اجرای این پروژه‌ها نسبت به زمان‌بندی، به دلیل افزایش تولید نفت در خوزستان شاهد چند برابر شدن فلرینگ‌ها در استان هستیم و این مساله، با چشم هم دیده می‌شود.

وی افزود: روز یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه در برخی مناطق خوزستان وضعیت بسیار بدی داشتیم؛ وضعیت آلودگی هوا به گونه‌ای است که شهرهای خوزستان از بهبهان و رامهرمز تا اهواز تحت تاثیر این آلودگی قرار می‌گیرند.

به زودی جرایم آلودگی هوا علیه نفتی‌ها اعمال می‌شود

قلی‌نژاد ادامه داد: از دوستان نفتی می‌خواهیم اجرای پروژه‌ها را تسریع دهند. البته این موضوع در سطح ملی در حال پیگیری است. همچنین الزامات قانونی در این زمینه داریم و به زودی دستورالعمل محاسبه جرایم آلودگی هوا در کشور ابلاغ می‌شود و ما این جرایم را اعمال خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: طبق قانون هوای پاک، ۲۱ دستگاه اجرایی در هوای پاک مسئول هستند و وزارت نفت یکی از دستگاه‌هایی است که هم در توزیع سوخت استاندارد و توزیع سوخت یورو ۴ در کلانشهرها و هم در موضوع بازیابی گازهای فلر و آلودگی ناشی از فعالیت‌های نفتی مسئولیت‌هایی دارد.

شناسایی ۳۴ فلر بحرانی در اهواز

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در محدوده اهواز ۳۴ فلر بحرانی شناسایی شده است. در خوزستان به دلیل همجواری تاسیسات نفتی با مناطق مسکونی این مساله حادتر است و در محله‌های شهر اهواز در نزدیکی کیانپارس و یکی دو جای دیگر فلر وجود دارد بنابراین باید در خوزستان به این مساله نگاه ویژه‌ای شود.

وی افزود: همان‌گونه که در تولید نفت تلاش می‌شود، باید پروژه‌های بازیابی گازهای فلر در خوزستان هم تسریع یابند.

فلرسوزی در خوزستان از حد تعیین‌شده منحرف شده است

قلی‌نژاد گفت: این گفته یکی از مسئولان نفت که تنها ۷ درصد گازهای (فلرهای) اطراف اهواز در حال سوختن است را تایید نمی‌کنم؛ ما آماری که داریم درصدهای بیشتری را نشان می‌دهد و از میزان‌های پیش‌بینی‌شده منحرف شده است.

وی بیان کرد: در خصوص فعالیت فلرهای نفتی پرونده‌های قضایی داریم و در حال کمک گرفتن از دستگاه قضا هستیم تا الزامات، اجرایی شوند. ما مخالف تولید نفت نیستیم اما می‌گوییم سلامت مردم خوزستان مهم است و باید همه ما تلاش کنیم وزارت نفت به تعهدات خود طبق قانون هوای پاک عمل کند.

شکایت از ۵۰ صنعت آلوده‌کننده هوا

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: البته منابع آلوده‌کننده هوا در خوزستان فقط نفت و فلرها نیستند و فعالیت دیگر صنایع نیز در این زمینه تاثیرگذار است؛ تاکنون از بیش از ۵۰ صنعت آلوده‌کننده هوا شکایت کرده‌ایم و برای آن‌ها مهلتی برای رفع آلودگی‌ها تعیین شده است. یکی از این صنایع، شرکت فولاد خوزستان است و پروژه‌های بزرگی در این زمینه در حال اجرا است و باید تا پایان سال به بهره‌برداری برسند.

وی افزود: فولاد خوزستان یکی از صنایع آلاینده است و اخطاریه‌هایی به این صنعت داده شده است و پروژه‌های بزرگی از جمله دیوار کنترل غبار برای اولین بار در سطح کشور در آن در حال اجرا است و مقرر است تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد تا غبار ناشی از فعالیت فولاد خوزستان کنترل شود.

تشکیل ۳۰ پرونده قضایی در خصوص سوزاندن بقایای کشت برنج

قلی‌نژاد بیان کرد: از سوزاندن بقایای کشت به ویژه نیشکر و مزارع شلتوک هم نباید غافل شویم؛ تا امروز ۳۰ پرونده قضایی در خصوص سوزاندن بقایای کشت برنج داشته‌ایم.

آلودگی ناشی از منابع متحرک در اهواز

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: یکی دیگر از منابع آلودگی هوا در خوزستان هم توزیع سوخت غیراستاندارد و آلودگی ناشی از منابع متحرک است و باید این مساله در اهواز جدی گرفته شود. طبق مطالعه سیاهه انتشار که در حال انجام است در حال رسیدن به داده‌هایی هستیم که نباید از منابع متحرک اهواز غافل شویم زیرا سوخت توزیعی در این کلانشهر استاندارد نیست.

وی بیان کرد: علاوه بر این، خوروهای فرسوده اهواز هم آلاینده هستند و کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی نیز در خوزستان وجود دارد و از استاندارد حمل و نقل عمومی کشور فاصله داریم بنابراین یکی از اولویت‌های شهرداری‌ها به ویژه در حوزه دریافت عوارض آلایندگی در کنار مدیریت پسماند، تامین ناوگان حمل و نقل عمومی است که باید به این موضوع توجه کنند.

منبع؛ ایسنا

لینک کوتاه : https://behinkhabar.ir/?p=22748

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آموزش و پرورش خوزستان اجتماعی اخبار اندیکا اخبار اهواز اخبار ایران اخبار خرمشهر اخبار خوزستان اخبار شوش اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استانداری خوزستان اقتصاد اهواز ایران تیم_شهید_علی_مدد_طاهری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر حبیب حی‌بر دکتر سید محمد علوی سازمان آب و برق خوزستان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی شرکت لوله‌سازی اهواز علی خنیفر علی قربانی فولاد اکسین فولاد اکسین خوزستان مجلس شورای اسلامی محمد سبزه زاری محمد سبزه‌زاری محمد کعب عمیر محمد کعب‌عمیر مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مدیرکل هواشناسی خوزستان مذهبی مرکز بهداشت خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هواشناسی خوزستان ورزش وزارت آموزش و پرورش پیشرفت_ایران پیشرفت_خوزستان کوروش مودت